IBM a anuntat ca va inlocui toate PC-urile Windows cu PC-uri Apple

IBM a facut istorie in industria IT si influenteaza inca evolutia tehnologica. Orice miscare a unui jucator atat de important atrage atentia publicului. Recent, cei de la IBM au anuntat ca anul urmator 100000 de angajati vor folosi PC-uri Apple. Cifra este rezultatul unui proces inceput inca din 2015. IBM a hotarat atunci sa schimbe toate PC-urile angajatilor in PC-uri Apple, schimband astfel principalul furnizor. Trecerea de la Microsoft la Apple a fost una generala, IBM cumparand pentru angajatii sai si peste 48000 de iPad-uri si 81000 de telefoane iPhone.

De unde aceasta schimbare?
Cei de la IBM au realizat ca, pe termen lung, un dispozitiv Apple este mult mai economic decat unul Windows. Astfel, desi pretul initial de achizitie este mai mare pentru un PC Apple, costurile de intretinere sunt apoi mult mai mici.

ibm-va-cumpara-device-uri-apple
Inca de la inceput, diferenta principala intre PC-urile Windows si cele Apple a fost strategia de vanzare. Cei de la Microsoft au mizat pe faptul ca vor atrage mai multi clienti datorita unor preturi mai mici si vor recupera apoi din costuri pe parcurs, in timp ce Apple a mizat pe individualizarea produselor, lansarea lor la costuri mai ridicate. Avantajul Microsoft este ca majoritatea lumii e obisnuita cu interfata si aplicatiile, tocmai din cauza preturilor mai mici. Se spune insa in acelasi timp ca, odata ce ai un dispozitiv Apple, nu mai treci niciodata la alt brand.

Un dispozitiv Mac este mai scump cu 120-450 de dolari decat un PC Windows cu o configuratie similara. Un dispozitiv Mac economiseste insa 270-540 de dolari in primii 4 ani de utilizare. Cifrele de fata sunt adaptate, bineinteles, utilizarii business in birourile IBM.

apple-and-ibm

Costurile suplimentare in cazul unui dispozitiv Windows apar din cauza softului si serviciilor ce trebuie cumparate de la Microsoft pentru functionarea optima a PC-ului.
Calculele celor de la IBM arata ca, in final, un dispozitiv Windows este de cateva ori mai scump decat unul Apple.

Asadar, in momentul de fata, IBM cumpara in fiecare saptamana 1300 de PC-uri pentru angajatii sai, iar pragul de 100000 de Mac-uri va fi atins la inceputul lui 2017. Trecerea de la Windows la Apple este si pe placul angajatilor, un procent de 73% declarand ca vor sa aiba un computer Mac la birou. Prin urmare, toata lumea are de castigat.

Decizia celor de la IBM este foarte convingatoare si foarte bine argumentata. Lupta dintre Microsoft si Apple ramane insa foarte stransa. Cei doi colosi isi dau lupta nu doar pe clasa business, cat si pe clasa de PC-uri personale, precum si a dispozitivelor portabile si telefoanelor.

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.