O lungă perioadă de timp după protejarea utilizatorilor de pe browser-ul său Edge, Microsoft a adus acum Protecția Browser-ului Windows Defender în browser-ul Google Chrome sub forma unui add-on. Noua extensie Chrome este disponibilă pentru descărcare gratuită prin intermediul Magazinului web Chrome și este susținută că protejează utilizatorii împotriva conținutului phishing și a conținutului malware. De asemenea, acesta oferă un indicator în timp real pentru a notifica utilizatorii cu privire la site-urile potențial nesecurizate.

Când vine vorba de protecția utilizatorilor, Chrome deja face o treabă bună prin restricționarea automată a accesului la site-uri cu conținut rău intenționat. Dar Microsoft susține că protecția Windows Defender este mult mai avansată decât ceea ce puteți obține de la Chrome. În mod specific, Windows Defender Protection Browser pe Microsoft Edge este protejat împotriva a 99% din atacurile de tip phishing, în timp ce Chrome oferă 87% protecție, iar Firefox-ul Mozilla este al treilea cu o rată de protecție de 70%. Aceste numere sunt cu siguranță menite să vă convingă să instalați extensia Microsoft pe browserul Chrome.

Dar, în afară de numere, protecția Windows Browser Protection de la Microsoft adaugă un strat de securitate Chrome, pentru a vă proteja împotriva amenințărilor online, cum ar fi link-urile din e-mailurile phishing și site-urile web, afirmă compania. Extensia verifică automat legăturile pe care faceți clic, pe o listă actualizată de adrese URL rău intenționate și, dacă unul dintre aceste linkuri se potrivește cu unul din listă, acesta afișează un ecran de avertizare roșu.

Merită menționat aici că, în timp ce un număr mare de extensii Chrome funcționează cu dispozitive cu sistem de operare Chrome, extensia Windows Defender Browser Protection este limitată la dispozitivele Windows și Mac care rulează browserul Chrome. În plus, extensia aparent funcționează în tandem cu protecția implicită Chrome.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.