Salvarea contactelor este esentiala pentru orice telefon. Acest lucru este cu atat mai important cu cat agenda a devenit acum mult mai extinsa si cuprinde nu doar numerele de telefon, dar si adrese de email si alte date. Din fericire, salvarea contactelor de pe iPhone se realizeaza foarte usor.

Trei modalitati de salvare sau backup
Exista trei modalitati prin care poti salva contactele de pe iPhone. Acestea ofera posibilitatea de a avea acces la lista de contacte chiar si in cazul in care telefonul este pierdut sau furat, ceea ce este foarte util.

O prima metoda este folosind programul de transfer Syncios iPhone. Acesta permite salvarea contactelor de pe iPhone pe PC si invers. Pentru a salva contactele e necesara instalarea aplicatiei pe PC. Se conecteaza apoi telefonul la PC si se deschide Syncios iPhone, iar din meniul programului vom putea alege Backup pentru salvarea contactelor.

A doua metoda este folosind iTunes. Programul se deschide pe PC dupa conectarea telefonului. Din meniul programului se selecteaza apoi iPhone-ul detinut si se verifica faptul ca este bifata optiunea Sync Contacts. Facand click dreapta pe numele iPhone-ului putem alege apoi Backup.

Nu in ultimul rand, cea de-a treia modalitate de backup este cea pe iCloud. Stocarea pe iCloud este foarte utila pentru salvarea oricarui tip de date pe mai multe dispozitive. Pentru a putea salva contactele pe iCloud e necesar sa ai un iPhone cu o versiune iOS de cel putin 5. Aceasta modalitate de salvare nu presupune folosirea unui PC, ci doar posibilitatea conectarii la internet prin Wi-Fi. Din meniul Settings al telefonului se poate alege iCloud si bifa Contacts. Putin mai jos se gaseste functia Storage&Backup si se poate selecta Back Up Now pentru ca inregistrarile din agenda sa fie salvate.

Cea de-a treia varianta este cel mai des folosita, fiind si cel mai rapid de realizat. Primele doua sunt si ele insa preferate de multi dintre cei care sunt adeptii salvarii tuturor datelor de pe telefon pe PC.

Am putea spune ca salvarea contactelor de pe iPhone este chiar o necesitate. Nu se stie niciodata ce se poate intampla cu telefonul, iar pierderea contactelor da batai foarte mari de cap. Recuperarea tuturor numerelor si adreselor din agenda dureaza mult si de multe ori nici nu putem recupera toate numerele. E mai bine astfel sa realizam o salvare simpla a contactelor pe PC sau pe iCloud, putand fi siguri ca numerele sunt in siguranta.

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.