Într-o altă încercare de a prelua YouTube, Google a anunțat noi instrumente pentru creatorii de videoclipuri să se alăture platformei sale. Numita Facebook Creator, aplicația va ajuta comunitatea să creeze un videoclip original, să vină cu caracteristici exclusive și să se conecteze cu comunitatea lor la gigantul social media.

Aplicația a fost lansată la nivel global pe platforma iOS și va fi lansată pentru utilizatorii de Android în următoarele luni.

“Pe Facebook, creatorii se pot conecta cu mai mult de două miliarde de potențiali fani și colaboratori, pot cunoaște comunitatea lor, pot vorbi direct cu fanii Live și pot moneza cu produse precum conținut marcat”, a spus Chris Hatfield, Product Manager, Video, vineri.

Aplicația are instrumente care facilitează crearea de emisiuni live cu o simțire personalizată și distractivă.

“Creatorii pot adăuga intro-uri ca deschizători la emisiunile lor live, outro-uri care le încheie, autocolante vii personalizate pe care spectatorii le pot utiliza pentru a interacționa și cadre grafice pentru a crea un brand consistent”, a spus Hatfield.

Cu ajutorul funcției “Community Tab”, creatorii se pot conecta cu fanii și colaboratorii, cu o căsuță poștală unificată, care centralizează comentariile de pe Facebook și Instagram și mesajele de la Messenger.

De asemenea, creatorii de videoclipuri pot accesa Stories pentru a se angaja cu fanii lor.

Compania a lansat de asemenea un site “Facebook pentru creatori”, unde creatorii pot găsi resurse și sfaturi despre cum să creeze videoclipuri minunate si să se conecteze cu fanii.

După lansarea unei serii de caracteristici video centrate pe parcursul ultimului an, Facebook testează de asemenea calitatea videoclipurilor de 4K.

YouTube lucrează cu videoclipul 4K începând cu anul 2010, lansându-se în cursul anului curent cu 4K live streaming. Facebook deja suportă rezoluții 4K în videoclipurile sale live 360.

Apăsarea la rezoluția video de înaltă calitate vine după ce a luat în considerare lansarea Facebook în conținut original, cu câteva emisiuni originale care vin la fila Watch.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.