Telefonul mobil ne insoteste peste tot si este mereu la indemana. Desi in momentul de fata avem aplicatii pentru mai toate activitatile pe care le desfasuram inainte doar pe PC, in unele cazuri avem nevoie sa accesam datele de pe calculator. Din fericire, acum putem face acest lucru simplu, de oriunde. Exista mai multe servicii de remote desktop, compatibile cu toate tipurile de telefon mobil. Iata in continuare cele mai simple metode de a-ti accesa PC-ul de pe mobil!

Google ofera o solutie universala
Cei de la Google au integrat un tool foarte util pentru Chrome, ce poate conecta dispozitive Android sau iPhone cu PC-uri Windows, Mac sau Linux pentru a conecta.
Pentru a te putea conecta la PC e nevoie sa pregatesti acest lucru in prealabil. Iata ce trebuie sa faci inainte pe PC!

Serviciul de remote desktop de la Google functioneaza doar in browserul Chrome si cu un cont Google deschis (ex.adresa de gmail).

1.Primul pas este sa instalezi extensia Remote Desktop din Chrome (dai un search cu “remote desktop chrome” si instalezi extensia). Odata instalata, extensia va aparea in browser, in bara de sus.

2.Apoi, trebuie sa activezi Enable Remote Connections dand click pe iconita aparuta in bara. Acest lucru arata ca PC-ul poate fi accesat de la distanta. Pana acolo insa, va trebui sa instalezi un mic programel care va face posibila conexiunea la distanta de pe telefon. Instalarea se face din aceeasi iconita si este foarte simpla.

3.Urmeaza dupa aceasta sa setezi un cod PIN de 6 cifre pe care il vei folosi cand vrei sa accesezi PC-ul de la distanta. Si gata! Ai pregatit prima parte din proces.
Acesta este foarte similar cu cel de la transferul de fisiere prin Bluetooth, unde activam functia Bluetooth si apoi introducem un cod pentru a putea conecta doua dispozitive intre ele. Lucrurile sunt la fel de simple si in cazul nostru.

Partea a doua incepe cu instalarea aplicatiei Remote Desktop din Google Play sau Apple AppStore. Iata pasii pe care trebuie sa ii faci dupa instalare:
1.Va trebui sa te autenfici folosind contul Google (adresa de gmail).
2.Vei putea vedea ce PC-uri ai activat pentru functia Remote Desktop si alege optiunea dorita.
3.Ultimul pas este sa introduci PIN-ul pe care l-ai setat de pe PC.

In acest moment ar trebui sa poti accesa toate fisierele de pe PC. Simplu, nu?
Trebuie sa stii ca mai exista o varianta de a-ti accesa PC-ul de la distanta, folosind un tool similar. TeamViewer este insa un tool disponibil in varianta gratuita doar pentru un numar limitat de conectari. Pretul dupa epuizarea acestora este in jur de 500 de euro. Procesul de instalare si conectare este foarte asemanator cu cel pentru Chrome.

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.