Compania de software, Adobe, a anuntat marti ca la sfarsitul anului 2020 va retrage de pe piata programul Adobe Flash Player, program ce reda cea mai mare parte de continut media care poate fi gasit online. Cei de la Adobe, impreuna cu partenerii acestora, Apple, Microsoft, Google, Facebook si Mozilla au spus ca vor da jos in urmatorii trei ani, de pe internet, continutul Flash. Compania Adobe spune ca dupa anul 2020, nu va mai lansa update-uri pentru Flash Player, iar browser-urile web nu o sa mai suporte acest tip de continut. Companiile enumerate mai sus incurajeaza developerii sa migreze la limbajele de progamare standard.

 

Govind Balakrishnan, vice presedinte al Adobe Creative Cloud a spus : “Cateva tehnologii au avut un asemenea impact profund pozitiv in era internetului”. Creat in urma cu mai bine de 20 de ani, Adobe Flash Player a fost unul din software-urile preferate de dezvoltatori pentru a crea jocuri, playere video si aplicatii cabile sa ruleze pe orice fel de browser web. Cand Adobe a vandut Flash player-ul companiei Macromedia, acest program a fost in proportie de 98% pe toate PC-urile conectate la internet. Dar, popularitatea lui Adobe Flash Player a inceput sa scada cand compania Apple, a decis sa nu il mai suporte pe iPhone. Intr-o scrisoare publica, Steve Jobs, fostul CEO Apple, a criticat fiabilitatea, securitatea si performanta lui Adobe Flash Player. De atunci, tehnologii precum HTML5 au fost o solutie pentru Adobe Flash Player.

In ultimii ani, cele mai multe browsere web, ne spuneau noua, utilizatorilor, sa activan Adobe Flash Player. Pe celebrul browser web, Google Chrome, Adobe Flash Player a scazut dramatic. In anul 2014, acesta rula pe 80% din PC-urile folosite de utilizatori, iar acum, acesta a ajuns sa ruleze doar pe 17% din acestea si continua sa scada. De asemenea, Adobe Flash Player este inca folosit de unele jocuri online. Plus ca, Adobe a spus ca o sa lucreze cu Facebook, cu Tehnologiile Unity si cu Epic Games, sa ajute dezvoltatorii sa isi migreze jocurile.

 

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.