Find My iPhone este proiectat pentru a împiedica pe oricine altcineva sa utilizeze iPhone-ul, iPad-ul, iPod-ul touch, dacă este pierdut sau furat vreodată.
Blocarea este activată automat când porniți Find My iPhone. Atunci când activați Find My iPhone pe iPhone, iPad sau iPod touch, ID-ul Apple este stocat în siguranță pe serverele de activare Apple și conectate cu device-ul tau. Din acel moment, parola este necesară orice conectare inclusiv pentru a șterge dispozitivul din Find My iPhone.

Cu alte cuvinte acest sistem de securitate este unul din cele mai sigure din lume, insa un specialist in securitate din germania a reusit totusi sa profite de o vulnerabilitate a acestui sistem â (iOS 10.1.1) si a trecut de parola de activare. Dupa cum stiti un iPhone se poate conecta la internet chiar daca este blocat din iCloud, inclusiv accesul la configurare manuala a retelei Wi-Fi. Se pare că i-a ieșit după ce a introdus șiruri extrem de lungi de caractere pentru userul și parola WPA2-Enterprise, dupa cum puteti vedea in materialul video de mai jos.

Dupa cum se vede Apple nu foloseste un filtru simplu de validare a numarului de caractere permis pentru user și parola si ca urmare modulul Wi-Fi se blochează, iar cu ajutorul unei huse iPad Smart Cover, aparatul poate fi pus in modul sleep si apoi repornit – lucuru ce ar trebui sa readuca tableta la starea de dinaintea activarii modului sleep.

Dupa vreo 30 de secunde modulul conectare WI-FI cedeaza si apare ecranul principal din iOS, parola de activare fiind ocolita.

Daca am ocolit parola de activare asta nu inseamna ca am scos de tot contul de icloud. Acest procedeu ne permite folosirea unui iPhone sau iPad blocat iCloud insa dupa resetare ne va cere din nou sa introducem user-ul si parola detinatorului telefonului care a blocat device-ul. Ca sa il putem folosi dupa resetare trebuie sa reluam procedeul din video. Desigur, asta pana cand cei de la Apple vor rezolva acest bug. Retine, aceste bug-uri sunt prezente doar la iOS 10.1.1. Daca facem update la urmatoarea versiune probabil nu vom mai putea realiza acest truc.

UPDATE:

Am testat si noi acest truc insa cheia este husa Smart Cover care pune device-ul in modul sleep!

www.hemanthjoseph.com | www.mobzine.ro

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.