Google a lansat aplicatia YouTube Go in varianta beta in Magazinul Google Play. Noua aplicatie va permite sa salvati clipuri video in memoria interna a dispozitivului dvs. sau pe un card microSD pentru a le putea viziona oricand doriti in modul offline (fara internet) – reducand potentialul utilizarii datelor mobile.

Acesta functioneaza la fel ca aplicatia YouTube obisnuita, dar atunci cand selectati un videoclip pentru al viziona, YouTube Go va intreba in schimb daca doriti sa-l descarcati. Totusi video-urile sunt disponibile in doua rezolutii “de calitate de baza” (care arata ca 144p) si “calitatea standard” (eventual 360p) – nu exista nici un acces la rezolutii HD aici. Cu toate acestea, aplicatia este destinata in primul rand pentru regiunile cu viteze de internet relativ mai lente si dispozitive cu capacitati de stocare mici.

De asemenea, Youtube Go ofera posibilitatea de a partaja videoclipurile offline cu prietenii prin Bluetooth, de a putea alege la ce rezolutie sa descarcati sau de a putea vedea cat ocupa din memoria dumneavoastra respectivul videoclip, inainte de al descarca.

Google a lansat aplicatia in septembrie anul trecut și este, fara indoiala, primita bine de catre cei care nu au un astfel de acces facil la datele mobile. Stiu insa ca lipsa de rezolutie 720p sau 1080p, ar putea enerva unii oameni, dar Google considera ca aceasta aplicatie este in special pentru dispozitivele slabe care nu suporta viteze mari la internet sau care nu suporta o rezolutie HD. Cam naspa, nu-i asa?

Nu este disponibila in Magazinul Google Play din unele regiuni inca, dar speram sa apara cat de curand in toate regiunile lumii.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.