La inceputul acestei luni Microsoft aduce un nou bulid (17083 in Fast Ring) in versiunea pentru insideri cu noi caracteristici, iar printre acestea remarcam mutarea fonturilor din Control Panel in aplicatia Setari. Exista mii de fonturi disponibile pe internet, dar Microsoft le face mai usor de obtinut si de asemenea mai sigur de descarcat, facandu-le disponibile in Microsoft Store.

Cum gestionati si instalati fonturile in Windows 10

Daca sunteti insider cu Windows 10 Build 17083, puteti gestiona fonturile in aplicatia Setari si puteti descarca mai multe din Microsoft Store. Accesati Setari> Personalizare> Fonturi si acolo veti gasi un panou de control actualizat al fonturilor. Aici puteti rasfoi si cauta prin fonturile instalate in prezent.

Acesta ofera o previzualizare a aspectului fiecarei familii de fonturi – inclusiv capabilitatile de culoare incorporate. Faceti click pe oricare dintre fonturi si le puteti previzualiza cu sirul de caractere implicit sau va puteti introduce unul propriu, de asemenea, va permite sa modificati marimea si latimea fonturilor in previzualizarile pe care le faceti.

Pentru a descoperi mai multe fonturi, dati click pe optiunea “Get more fonts in Microsoft Store” din partea de sus a aplicatiei Setari. O data ce ati facut acest lucru vi se va deschide o colectie de fonturi disponibile. Doar faceti click pe cel pe care il doriti si vi se vor oferi mai multe detalii, cum ar fi o descriere a fontului, cu ce dispozitive sunt compatibile, capturi de ecran si cerinte de sistem. Doar faceti click pe butonul ‘’Get’’ din partea de sus pentru a descarca fontul dvs.

In prezent, nu exista atat de multe fonturi in Microsoft Store, cat sunt disponibile pe internet, dar cu timpul eu cred ca vor baga mai multe fonturi asa cum au facut si cu extensiile pentru Edge.

Aceasta carcateristica pe care Microsoft o aduce in acest build va face mai usora gasirea si gestionarea fonturilor. Este de asteptat ca Redstone 4 sa vina in aceasta primavara, mai precis undeva in luna martie a acestui an.

Sursa: groovypost.com

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.