Windows a sustinut mult timp cateva emoji-uri de baza. Iata ca in Windows 10 li sa acordat putina atentie, dar nu suficienta. Tastatura tactila din Windows 10 va permite sa inserati emoji-uri, dar este cel mai bine sa o folositi pe o tableta, deoarece este mai comod. Daca sunteti pe un desktop, aceasta tastatura este cu atat mai incomoda daca doriti sa utilizati emoji-uri in Windows 10. Acestea fiind spuse, este cu siguranta o modalitate de a introduce emoji-uri.

Utilizati tastatura tactila din Windows 10

Faceti click dreapta pe bara de sarcini si selectati “Show touch keyboard button” din meniul contextual. Aceasta va adauga o pictograma de tastatura in partea dreapta jos a barii de sarcini (ar trebui sa fie chiar langa data si ora). Faceti click pe aceasta pentru a deschide tastatura tactila.

Tastatura tactila are un buton pentru emoji-uri in partea stanga a tastei space. Atingeti sau faceti click pe ea. Layout-ul tastaturii va trece la aspectul emoji. Puteti trece prin diferitele categorii de emoji-uri si faceti click pe cel pe care doriti sa-l utilizati.

Utilizati aplicatia WinMoji

Tastatura tactila nu este cea mai convenabila modalitate de a utiliza emoji-urile in Windows 10. Pentru prima data, daca treceti la o tastatura fizica, tastatura tactila se va inchide automat. Va trebui sa o deschideti din nou de fiecare data cand doriti sa inserati un emoji. O modalitate mult mai buna de a introduce un emoji este de a folosi o aplicatie numita WinMoji.

WinMoji este o aplicatie gratuita open-source care exista doar pentru a face mai usoara utilizarea emoji-ului pe Windows. Aplicatia o puteti descarca de aici, o data descarcata va trebui sa o instalati. Acesta va ofera o lista a tuturor emoji-urilor acceptate in Windows. Faceti click pe un emoji pentru a-l copia si lipi ori unde doriti dvs.

Redarea emoji-urilor depinde de aplicatia pe care o inserati. De exemplu, emoji-ul se va face perfect in browserul dvs., dar va arata foarte diferit intr-o aplicatie ca Notepad.

WinMoji are o bara de cautare care face mai usora cautarea emoji-urilor pe care doriti sa le utilizati. De asemenea, aplicatia nu imparte emoji-urile in categoriile obisnuite, ceea ce face ca bara de cautare sa fie necesara. Din pacate, bara de cautare nu functioneaza atat de bine cum ne-am fi asteptat, deoarece a fost capabila sa gaseasca emoji-ul de tristete atunci cand am tastat “sa” (sadness in engleza) in bara de cautare, dar a aratat zero rezultate atunci cand am tastat “sadness”.

Intre aplicatie si tastatura tactila, nu este prezentata nici o metoda usor de utilizat pentru introducerea emoji-urilor. Ambele metode au propriile lor probleme. Este in principiu o caracteristica pe care Microsoft trebuie sa o imbunatateasca in viitor.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.