Ce este o interfata pentru diagnoza auto?

Cunoscuta, in general, sub termenul de tester auto, interfata pentru diagnoza auto este un dispozitiv care, odata conectat, va detecta si afisa erosile ce tin de partea electronica a masinii.

Semnificatiile erorilor sunt afisate sub forma unor coduri de eroare, fiind disponibile peste 3000 de astfel de coduri. Majoritatea interfetelor auto sunt compatibile cu masinile prevazute cu mufa OBD2. Exista atat interfete auto cu conexiune Bluetooth, cat si interfete auto cu cablu USB.

O interfata auto OBD2 Bluetooh permite conectarea cu telefonul mobil sau laptopul. Aceasta este insotita de un CD ce contine softul de instalare. Daca interfata va fi conectata cu telefonul mobil, va fi nevoie de descarcarea unei aplicatii din Magazin Play sau AppStore.

Cel mai recent model de interfata auto este denumit ELM327. Aceasta este o diagnoza auto multimarca, ce identifica erorile ce tin de partea electrica a tuturor autoturismelor fabricate dupa anul 2000. Acest tester are dimensiuni reduse, si este simplu de utilizat, prin simpla conectare la laptop sau telefon.

Bineinteles, gama de interfete pentru diagnoza auto este una larga. Acestea au diverse dimensiuni, existand si testere auto prevazute cu buton On/Off, pentru pornirea si oprirea functionarii. De asemenea, acestea functioneaza tot cu ajutorul functiei Bluetooth.

Fie ca lucrati in domeniul auto, fie ca doriti sa aflati cu ce erori se confrunta autoturismul, o interfata auto OBD2 cu Bluetooth este alegerea ideala. Este un dispozitiv nou, simplu de utilizat, care va va ajuta sa preveniti aparitia problemelor masinii sau sa aflati la momentul potrivit cu ce probleme se confrunta aceasta.

De asemenea, ea poate fi utilizata chiar si atunci cand nu exista semne ca o problema ar fi prezenta. Daca vreti sa va asigurati ca totul este in ordine, o conectati si va asigurati ca nu exista niciun pericol. In functie de caracteristici, dimensiuni si aspect, preturile interfetelor auto pot varia.

Majoritatea modelelor de testere auto OBD2 sunt comercializate la preturi variate in magazinul online Techstar, ele fiind destinate chiar si utilizatorilor fara experienta. Pentru a utiliza un astfel de dispozitiv nu trebuie sa fiti profesionist, ci doar sa urmariti cu atentie pasii descrisi in manualul de utilizare si sa instalati soft-ul ce insoteste interfata.

Odata instalat programul si analizati pasii, va dura doar cateva minute pentru a afla diagnosticul, erorile cu care se confrunta autoturismul in ceea ce priveste partea electrica si veti putea actiona inainte ca acestea sa se transforme in reale probleme

Asadar, nu evitati sa achizitionati o interfata auto OBD2 cu Bluetooth pentru ca o puteti folosi oricand si oriunde, cu usurinta!

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.