Asus a lansat GeForce RTX 3070 Noctua OC 8GB

Asus a lansat o placa video in colaborare cu cei de la NOCTUA – GeForce RTX 3070 Noctua OC 8GB. Noua placa video este conceputa special pentru pasionatii de sisteme gaming cu sisteme silentioase, dar eficiente in acelasi timp.

  1. Powered by NVIDIA GeForce RTX 3070 GPU with NVIDIA Ampere architecture
  2. Semi-fanless cooling with 2x Noctua NF-A12x15 fans
  3. Integrated with 8GB GDDR6 memory and 256-bit memory interface
  4. Features 2x HDMI (2.1), 3x DisplayPort (1.4a) outputs
  5. Core Clock: Gaming 1815 MHz / OC clock 1845 MHz
  6. Supports 2nd gen Ray Tracing Cores, 3rd gen Tensor cores, CUDA Technology
  7. G3D benchmark rating: 21,457

Probabil cea mai silentioasa placa video din clasa sa.

Editia aceasta reprezinta o noutate pentru Asus si este prima placa video care contine atat ventilatoare cat si radiator conceput si proiectat de Noctua, impreuna cu cei de la Asus. Aceasta editie a fost adaptata de la 3 ventilatoare stoc de 92mm, la doua ventilatoare Noctua de 120 mm modelul NF-A12x25. Adaptarea radiatorului si adaugarea ventilatoarelor aduc performante aerodinamice, termice si acustice superioare modelului de baza de la care a plecat aceasta colaborare dintre Asus si Noctua: ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070, bineinteles imbunatatit semnificativ pentru Noctua Edition.

Racire eficienta si silentioasa

De la carcasa la radiator, fiecare aspect al sistemului de racire este optimizat pentru a stabili noi standarde termice si acustice. Ventilatoare Noctua NF-A12x25 PWM de 120mm integreaza un rotor cu ventilator de polimer cu cristale lichide Sterrox cu rezonanță redusă (LCP), butuc motor ranforsat din metal, rulmenti stabilizati si controler PWM personalizat cu zgomot redus pentru a oferi performanțe sporite. Inginerii ASUS și Noctua au efectuat simulari extinse pentru a optimiza amplasarea conductelor de caldura pentru a profita din plin de aerul propulsat de ambele ventilatoare Noctua NF-A12x25.

Tehnologie zero dB

Noua placa video ASUS GeForce RTX 3070 Noctua Edition dispune de o configurare semi-pasiva a ventilatorului (tehnologie ASUS 0dB) care poate opri complet ventilatoarele ori de cate ori temperatura GPU scade sub 50° C. Aceasta inseamnă că, in configuratii tipice cu temperaturi ambientale scazute pana la moderate si carcase bine ventilate, cardul poate rula complet fara ventilator la sarcini GPU mai mici, cum ar fi in timpul sarcinilor de productivitate de birou, navigare pe web sau chiar jocuri usoare. Chiar si la incarcari GPU mari, cum ar fi în timpul jocurilor sau al benchmarking-ului, viteza ventilatorului va ramane extrem de redusa atâta timp cat temperatura din interiorul carcasei nu este excesiva.

 

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.