Apple a anuntat rezultate record pentru Q1 2017

Primele rapoarte pentru vanzarile pe 2017 au aparut deja din partea marilor companii, iar Apple pare sa fie intr-o pozitie mai buna ca niciodata. Americanii au anuntat vanzari de nu mai putin de 78.351 miliarde de dolari, o crestere de 9% fata de anul trecut.

Adevarul despre controversele din urma lansarii iPhone 7
iPhone 7 este un telefon care a adus multe noutati, cea mai controversata dintre ele fiind la nivelul designului. Telefonul este astfel atat de subtire incat s-a renuntat la jack-ul audio clasic de 3.5 mm. S-a speculat mult in jurul acestei schimbari, foarte multi din industrie spunand ca va scadea numarul cumparatorilor si ca nu este o miscare foarte inspirata din partea celor de la Apple.

Iata insa ca vanzarile ne arata altceva.
In primul segment din 2017 Apple a vandut 78.290 de milioane de modele iPhone, cu 5% mai mult decat anul trecut. iPhone-ul este motorul principal al vanzarilor Apple, ocupand 69.4% din acestea. In total, telefoanele au adus vanzari de 54.378 de miliarde.

Lucrurile nu merg atat de bine si in cazul iPad-urilor. Aici vanzarile sunt scadere de ceva timp. Primul raport pentru 2017 arata o scadere de 19%. Se pare ca Apple trebuie sa gaseasca o solutie pentru a recupera din terenul pierdut. Ultimele lansari nu au avut foarte mare succes.

In ceea ce priveste PC-urile Mac, raportul pe 2017 arata o crestere de 1%. Mac-ul este sursa a doua de vanzari pentru Apple. S-au vandut 5.374 de milioane de Mac-uri inainte de realizarea acestui raport.

O crestere foarte importanta se inregistreaza la nivelul serviciilor oferite de Apple. Astfel, serviciile precum iTunes, aplicatiile si restul din pachetul Apple au adus vanzari de 7.172 de miliarde. Cresterea cu 18% fata de anul trecut arata potentialul ridicat si anticipeaza chiar depasirea Mac-ului ca sursa secundara de profit, dupa iPhone.

O ultima categorie de produse incluse in raportul Q1 2017 sunt televizoarele, smartwatch-urile si accesoriile. Acestea au inregistrat o scadere de 8%, in ciuda faptului ca Apple a anuntat vanzari de record pentru Apple Watch. Urmeaza sa se ofere mai multe informatii despre acest segment.

Asadar, iPhone-ul ramane sursa principala de profit pentru Apple. Cu un model nou anuntat pentru toamna si un succes urias adus din spate de modelele actuale, iPhone-ul este un mastodont pe piata. Cifrele pentru Q1 2017 sunt mai mult decat atractive si de-abia asteptam sa vedem urmatorii pasi ai celor de la Apple.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.