Grupul de promovare al lui USB 3.0 a anuntat a anuntat specificatiile pentru un nou tip te USB Type-C, mai exact USB 3.2 Type-C. Lucrul cel mai important este ca, noul tip de USB aduce cu el viteze de pana la 20 GBps. In timp ce USB Type-C avea tinta de a opri saga port-urilor multiple, acest nou USB ajuta la inteplinirea acstui nou scop. Specificatiile se asteapta sa fie finalizate pana la sfarsitul anului, iar anul viitor se asteapta primele device-uri care vor avea acest tip de USB.

USB Type-C a vrut sa aduca uniformitate in port-uri, ca utilizatorii sa poata sa isi incarce toate device-urile – fie ele laptop-uri, telefoane mobile, camere, tablete, sau orice altceva ce are un port USB Type-C. De asemenea, inca exista vechile tipuri de port-uri USB 2.0, USB 3.0 non-reversibil si USB 3.1 Gen1 si Gen2. In mijlocul tuturor acestora, Echipa de promovare USB 3.0, a dezvaluit noul tip de USB, USB 3.2.

 

In timp ce toate aceste port-uri sunt inoperabile, ele nu lucreaza la viteza optima pana nu ai ultimele “maruntaie”, pentru a putea sa ruleze pe orice device. In orice caz, USB 3.2 iti ofera de data aceasta o viteza dubla fata de USB 3.0 Gen2. Noul tip de USB iti ofera o viteza de 20GBps. USB 3.1 Gen1 ne oferea viteze de pana la 5GBps.

Gazda lui USB 3.2 este conectata la un spatiu de depozitare pentru a fi capabil sa ruleze la o performanta de 2GBps, cand utilizeaza un cablu USB Type-C certificat pentru SuperSpeed la 10GBps. Grupul de promovare al USB 3.0 este compus din giganti ai tehnologiei precum, Apple, HP, Intel, Microsoft, Texas Instruments si multi altii. Grupul a anuntat ca vor fi mult mai multe surprize pentru evenimentul USB Developer Days din septembrie 2017.

Roanne Sone, Manager General, al strategiei si ecosystem-ului pentru Windows and Devices a spus: “Cu o performanta crescuta si aceeasi compatibilitate, USB 3.2 aduce chiar mai multa viteza si latime de banda pentru device-urile USB 3.2”.

Poti comenta si pe Facebook

About The Author

Sianu Alexandru

Salut ! Ma numesc Alex. Redactor la UrbanTeh.ro din Mai 2017 si din fericire pana in prezent. 15 ani si pasionat de tehnologie. Dar nu numai atat. Sunt un mare fan al seriilor "Piratii din Caraibe", "Star Wars" si "The LOTR" - de asemenea mare fan al filmelor de comedie si horror. Imi impart timpul intr-e scoala, tehnologie si viata personala. Imi place sa ma documentez, ceea ce va sfatuiesc si pe voi sa o faceti. Have a nice day !!!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.