Grupul de promovare al lui USB 3.0 a anuntat a anuntat specificatiile pentru un nou tip te USB Type-C, mai exact USB 3.2 Type-C. Lucrul cel mai important este ca, noul tip de USB aduce cu el viteze de pana la 20 GBps. In timp ce USB Type-C avea tinta de a opri saga port-urilor multiple, acest nou USB ajuta la inteplinirea acstui nou scop. Specificatiile se asteapta sa fie finalizate pana la sfarsitul anului, iar anul viitor se asteapta primele device-uri care vor avea acest tip de USB.

USB Type-C a vrut sa aduca uniformitate in port-uri, ca utilizatorii sa poata sa isi incarce toate device-urile – fie ele laptop-uri, telefoane mobile, camere, tablete, sau orice altceva ce are un port USB Type-C. De asemenea, inca exista vechile tipuri de port-uri USB 2.0, USB 3.0 non-reversibil si USB 3.1 Gen1 si Gen2. In mijlocul tuturor acestora, Echipa de promovare USB 3.0, a dezvaluit noul tip de USB, USB 3.2.

 

In timp ce toate aceste port-uri sunt inoperabile, ele nu lucreaza la viteza optima pana nu ai ultimele “maruntaie”, pentru a putea sa ruleze pe orice device. In orice caz, USB 3.2 iti ofera de data aceasta o viteza dubla fata de USB 3.0 Gen2. Noul tip de USB iti ofera o viteza de 20GBps. USB 3.1 Gen1 ne oferea viteze de pana la 5GBps.

Gazda lui USB 3.2 este conectata la un spatiu de depozitare pentru a fi capabil sa ruleze la o performanta de 2GBps, cand utilizeaza un cablu USB Type-C certificat pentru SuperSpeed la 10GBps. Grupul de promovare al USB 3.0 este compus din giganti ai tehnologiei precum, Apple, HP, Intel, Microsoft, Texas Instruments si multi altii. Grupul a anuntat ca vor fi mult mai multe surprize pentru evenimentul USB Developer Days din septembrie 2017.

Roanne Sone, Manager General, al strategiei si ecosystem-ului pentru Windows and Devices a spus: “Cu o performanta crescuta si aceeasi compatibilitate, USB 3.2 aduce chiar mai multa viteza si latime de banda pentru device-urile USB 3.2”.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.