Cum alegi serviciul de gazduire web pentru website-ul tau?

Cum sa alegi correct gazduire pentru website-ul tau?

Cum ne decidem care este varianta cea mai buna pentru noi cand vine vorba despre gazduire web? Mai conteaza in ziua de azi spatiul de stocare si traficul? Care este diferenta dintre gazduire HDD si gazduire SSD?

Ei bine, in cele ce urmeaza iti voi prezenta cateva raspunsuri si cateva idei despre cum vei putea alege potrivit nivelul de gazduire de care ai nevoie pentru site-ul tau.

Ce este gazduirea web?

In principiu este vorba despre un spatiu de stocare virtual (serviciu) care asigura disponibilitate online pentru website-uri. Ca sa iti faci o imagine completa gandeste-te ca orice website pe care il vizitezi are imagini, texte, videoclipuri si alte informatii. Acest informatii iti sunt afisate ori de cate ori accesezi un website, iar acestea sunt deservite de catre un server. Firmele de gazduire web instaleaza servere in centre de date si asigura, monitorizeaza si intretine aceste servicii la cererea detinatorilor de site-uri web.

De ce anume trebuie sa tii cont cand doresti sa iti achizitionezi un serviciu de gazduire web?

In primul rand este necesar sa raspunzi la multe intrebari pentru a putea ajunge la imagine de ansamblu a ceea ce ai nevoie pentru a gazdui website-ul tau. Intrebarile pot fi urmatoarele:

  • Ce fel de website urmeaza sa ai?
  • Ce volum de trafic estimezi ca vei avea?
  • Site/blog personal sau magazine online
  • Ce platforma vei utiliza (ex. WordPress, ecommerce etc)

In functie de raspunsul tau la intrebarile de mai sus, un specialist iti poate recomanda in prima faza un pachet de gazduire web potrivita pentru site-ul tau.

Fiabilitatea Serverului si Uptime Score

Nu este nimic mai importat decat sa ai un site functional care sa fie online 24/7. Pentru ca acest lucru sa fie posibil este necesar sa verifici furnizorul de servicii in acest sens. Trebuie sa stii ce masuri suplimentare de siguranta isi iau furnizorii de serivicii. De exemplu, Hosterion are servere de backup, iar in eventualitatea in care intervine o defectiune de tip hardware la serverele live pot fi inlocuite SSD-urile cu date in servere de backup pentru uptime cat mai mare.

De preferat este ca furnizorul de servicii sa iti garanteze uptime gazduire de 99,9% pe an.

Posibilitate de Upgrade

Un alt aspect important este reprezentat de serviciul de upgrade in timp. In cazul in care resursele tale din pachetul de gazduire nu mai sunt suficiente pentru traficul pe care il generezi este important sa ai posibilitatea rapida de a face upgrade la servere din mers, fara batai de cap.

Practic, in cazul in care planul ales nu mai face fata cererilor, poti cere upgrade la un plan superior unde primesti resurse suplimentare.

Suport pentru clienti

Este confortabil sa stii ca odata ce platesti un serviciu de gazduire web ai posibilitate sa poti comunica cu specialistii in caz de nevoie. Mi s-a intamplat si mie sa apelez de cateva ori la suport client chiar daca s-a intamplat din motive independente de firma de hosting. De fiecare data raspunsurile au venit foarte rapid, cu solutii si rezolvari.

Asadar, cand doresti sa iti faci un site nou sau upgrade la servciile de gazduire deja existente, nu uita sa iei in calcul aspectele amintite mai sus. Vei salva timp si bani, iar serviciile vor fi conform nevoilor tale.

In final, decizia potrivita poate fi luata dupa ce reusesti sa intelegi diferentele dintre pachetele si solutiile de gazduire in functie de cum garanteaza acestea functionalitatea site-ului tau in cele mai optime conditii.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.