Epoca pentru Microsoft Paint pare sa se incheie cu lansarea viitoarei actualizarii Windows 10 Fall Creators Update, care este asteptata in luna septembrie a acestui an. Aplicatia de editare a imaginilor este clasificata oficial de Microsoft drept “o caracteristica neapreciata”, dupa cum a remarcat The Guardian.

Paint a fost multa vreme o parte din Windows, datand de la o versiune monocroma de 1 bit a programului lansat alaturi de Windows 1.0 in noiembrie 1985. Microsoft a continuat sa actualizeze Paint de-a lungul anilor, dar datorita setului limitat de caracteristici pe care editorul de imagine le oferea utilizatori au inceput sa migreze spre alte programe mai satisfacatoare.

Desi mostenirea adevarata va fi intotdeauna asociata ca o stenograma a artei digitale prost concepute si prost ilustrate, este greu de negat importanta programului ca o prima interactiune a utilizatorilor cu crearea de imagini pe un computer.  Nu este o miscare super surprinzatoare, avand in vedere faptul ca Microsoft ar face eforturi logice pentru Paint 3D, versiunea revizuita a originalului Paint, pe care compania a introdus-o in Windows 10 Creators Update la inceputul acestui an.

De asemenea, doar pentru ca programul este listat ca fiind “neapreciat” nu inseamna ca a disparut din preferintele sau amintirile noastre, totusi nu exista inca o data sau un interval de timp pentru momentul in care Microsoft intentioneaza sa elimine complet aplicatia.

Cu toate acestea, Paint marcheaza un sfarsit de drum pentru aplicatia clasica de editare a imaginilor.

Update : Microsoft a confirmat pe Windows Blog ca aplicatia Paint nu va fi eliminata din Windows, ci se va muta in Windows Store de unde va puttea fi descarcata gratuit.

Sursa: theverge.com

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.