Netflix a semnat cu Ryan Murphy, creatorul unor hituri precum American Horror Story și Glee, un contract de a face serii și filme, lăsându-l departe de 21th Century Fox într-o reorganizare dramatică a afacerii TV.

Murphy și compania sa de producție vor primi 300 de milioane de dolari timp de cinci ani, potrivit unei persoane familiarizate cu această chestiune. Urmează Shonda Rhimes, fostul megaproducător al ABC din spatele Anatomiei lui Gray, și Mark Millar, pe o listă rapidă de talente creatoare, iar Netflix își deschide portofelul pentru a se aduna.

Afacerea lui Murphy va adăuga mai multă presiune asupra lui Fox și partenerului său afacerist, Walt Disney Co., care și-a făcut ambiția pentru a-și păstra locul, pentru a arăta că au strategia potrivită pentru a-și îndepărta rivalul din Silicon Valley. Termenii financiari ai contractului lui Murphy sunt, de asemenea, susceptibili de a adăuga la corul scepticilor Netflix, care susțin că bugetul de programare al companiei este de 8 miliarde de dolari.

Murphy, de 52 de ani, trebuia să se reînscrie cu Fox, dar a început să se răzgândească după ce compania a acceptat să vândă o mare parte din activele sale de divertisment Disney într-un acord de 52,4 miliarde de dolari, a spus Bloomberg în decembrie.

Dar acordul Disney a încurajat Netflix, Amazon.com și cel puțin alte două părți să-l urmărească pe Murphy, au spus oamenii.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.