Google, joi, la summit-ul Digital News Initiative (DNI) din Amsterdam a anunțat că va extinde Google Assistant la mai multe locații, în mai multe țări, cu sprijin pentru limbile locale în 2018. Un slide din anunțul oficial Google a ieșit la iveală detaliind online numărul și lista țărilor pe care asistentul ar fi disponibile până la sfârșitul acestui an. În afară de aceasta, se vor adăuga noi limbi.

Jurnalistul olandez Elgar van der Wel a spus pe Twitter pentru a dezvălui acest diapozitiv important de la chestionarul Google DNI Summit. Statisticile din slide show arată că Asistentul Google va fi disponibil în curând în 52 de țări la nivel global, de aproape trei ori față de versiunea curentă – 14. În afară de aceasta, asistentul virtual va vedea prezența în 64 de locații din aceste țări, cu 300% din 16. În cele din urmă, limbile acceptate vor crește cu 17 – de la 8 la 25.

Anunțul indică, de asemenea, o disponibilitate extinsă a difuzorului Google Home smart în țări precum India, deși nu există nici un cuvânt oficial în jurul aceluiași domeniu. Google ar putea fi în căutarea de a concura cu cei de la Apple HomePod și Amazon Echo destul de curând. Asistentul Google rulează pe telefoane Android care rulează Android Lollipop și mai sus –  dispozitive Google Home și câteva dispozitive terțe (unele lansate la CES 2018).

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.