Google a anuntat ca din 2017 centrele sale de date vor fi alimentate cu energie regenerabila

Pe blogul oficial Google a aparut o stire conform careia gigantul informatic anunta va a devenit cel mai mare cumparator de energie regenerabila la nivel global. Astfel Google va urmari planul anuntat in urma cu cativa ani care promitea ca alimentarea centrelor de date Google va fi facuta din surse de energie strict regenerabile.

Asadar, Google se tine de promisiunea facuta in 2015 in care a fost anuntat cu mare fast vestea ca incepand cu anul 2017 centrele de date vor fi alimentate cu energie obtinuta din surse regenerabile. In prezent Google utilizeaza pentru platformele sale si energie din combustibili fosili, insa conform datelor actuale Google ar cumpara suficienta energie electrica regenerabila astfel incat sa asigure functionarea corecta si completa a celor 13 sedii si centre de date cuprinse la nivel mondial.

Google consuma la nivel mondial aproximativ 5.7 terawati/ora (TWh).

Pentru cei care nu stiu, Google a semnat in anul 2010 un contract de achizitie a intregii capacitati de producatie a energiei electrice produsa de un parc eolian situat in statul american Iowa. La nivelul anului 2010 acest parc producea 114 megawati pe ora. Compania americana se asteapta ca achizitia de energie regenerabila sa acopere integral consumul total al centrelor Google acoperind in totalitate necesarul de energie din surse verzi ca energie eoliana si solara.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.