DJI lanseaza RoboMaster S1, un robot educational customizabil

DJI isi largeste portofoliul de produse si introduce pe piata primul robot inteligent marca DJI. Este vorba despre RoboMaster S1, un robot educational dotat cu inteligenta artificiala avand posibilitatea de a fi customizat dar si optiunea de a fi programabil. Asadar, avem de-a face cu un robot menit sa initieze pasionatii de robotica si programare.

RoboMaster S1 este un mini-robot profesional creat pentru activitati educative si pentru distractie. DJI a creat acest robot pe care l-a dotat cu o serie de senzori care pot detecta o multime de gesturi ca: batai din palme, loviuri, diferite miscari si o gramada de sunete. RoboMaster S1 este dotat cu un procesor puternic si numeroase componente ce utilizeaza tehnologii performante si sofisticate, caracteristici ce pot face deliciul oricarui impatimit de roboti.

RoboMaster S1 este de fapt un robot-masina care poate fi controlat din telecomanda. Are incorporata o camera video (f2.4 si unghi de 120 grade), si 31 e senzori care impreuna sunt capabile sa recunoasca si sa identifice foarte multe elemente reale din natura. Interesant este si sistemul de rotire la 360 grade care face din RoboMaster S1 un robotel de senzatie.

Punctul forte al celor de la DJI este faptul ca au putut integra diferite tehnologii pe care le utilizeaza la cunoscutele drone. Acest lucru ajuta la activitati ca raspuns la gesturi si sunete, urmarire obiecte si filmare in timp real. O alta caracteristica vine din zona de divertisment si se refera la faptul ca poate lansa mini proiectile din gel. Acestea nu sunt toxice, dar pot dauna peisajului :).

RoboMaster S1 poate fi construit in sistem modular. Are dezvoltata si o aplicatie prin care poate fi controlat prin intermediul dispozitivelor mobile, dar baza sta in controller-ul cu care vin optional in pachet.

In ceea ce priveste partea de programare, utilizatorii au posibilitatea de a coda comenzi in programe ca Scratch 3.0 sau Python, permitand diferite controale si manere in functie de dorinta utilizatorului.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.