DJI a lansat MAVIC 2: Mavic 2 PRO si Mavic 2 Zoom – Detalii, Specificatii tehnice, Imagini si Pret

Cel mai cunoscut producator de Drone Consumer si Profesionale din lume, DJI, a lansat doua modele noi din Gama MAVIC. Ajuns la a doua generatie de drone, MAVIC 2 are acum in componenta 2 modele: MAVIC 2 PRO si MAVIC 2 Zoom. Cele doua drone DJI din seria MAVIC 2 sunt asemanatoare ca dotari si echipare tehnica, insa diferenta o face de aceasta data Camera Foto/Video.

Noua generatie MAVIC aduce foarte multe noi caracteristici si tehnologii fata de generatia anterioara, insa in acest moment cei mai multi dintre noi ne intrebam care drona este mai potrivita: MAVIC 2 PRO si MAVIC 2 Zoom?

Intrebarea apare tocmai acum pentru ca este prima data cand DJI lanseaza doua modele de drone intr-o serie, dar nu ne arata punctual care este diferenta dintre ele. In acest moment putem alege oricare din cele doua modele recent lansate, insa este clar ca fiecare model prezinta un avantaj propriu, iar diferenta o va face chiar specificul utilizatorului.

Care este diferenta dintre MAVIC 2 PRO si MAVIC 2 Zoom?

Dupa cum spuneam mai sus exista o diferenta clara intre cele doua modele, iar acest lucru este vizibil si in imaginea de mai sus unde sunt surprinse atat MAVIC 2 PRO si MAVIC 2 Zoom. Practic, cele doua drone sunt dotate cu camere diferite. Daca Mavic 2 Pro are camera cu semnatura Hasselblad L1D-20c, Mavic 2 Zoom are o camera clasica cu senzor 1/2.3-inch de 12MP cu pana la 4x zoom, dintre care 2x zoom optic.

Iata mai jos o comparatie clara intre MAVIC 2 PRO si MAVIC 2 Zoom si care sunt cele mai importante caracteristici tehnice care le diferentiaza:

MAVIC 2 PRO MAVIC 2 Zoom
Hasselblad L1D-20c Camera Iconic Image Quality 24-48 mm Optical Zoom Camera Ultimate Flexibility
20 MP 1” CMOS Sensor 12 MP 1/2.3” CMOS Sensor
Adjustable Aperture, f/2.8 – f/11 48 MP Super Resolution Photo
10-bit Dlog-M 4x Lossless Zoom FHD Video
10-bit HDR Video Dolly Zoom

In continuare vou trata separat cele doua drone din seria MAVIC 2, le voi detalia specificatiile tehnice principale si voi trece in revista cele mai noi si mai interesante tehnlogii cu care vin in dotare DJI Mavic 2 PRO si DJI Mavic 2 Zoom.

DJI Mavic 2 Zoom

Dupa cum ne spune insasi denumirea, drona DJI Mavic 2 Zoom vine echipata cu o camera foto dotata cu lentile capabile de zoom optic 2x. Interesant nu-i asa? Unii dintre voi va veti intreba ce este asa special la aceasta camera? Pai in primul rand acest tip de senzor ii ofera o dinamica aparte dronei, urmand sa poti capta cadre mult mnai diverse si mai dinamice, te poti juca cu perspectiva atat wide cat ingusta lucru pe care nu il puteai experimenta cu o camera clasica.

O alta zona interesanta este focalizarea hibrida care combina detectia de faza cu detectia de contrast pentru precizie si viteza de focalizare cu pana la 40% mai rapida, multumita tehnologiei Dolly Zoom care automatizeaza focalizarea chiar si in timpul zborului.


Exemplu de efect Dolly Zoom

Super Resolution este o alta functie disponibila pe DJI Mavic 2 Zoom care proceseaza 9 cadre si le imbina intr-o singura fotografie la o rezultie de 48MP, desi camera dispune de doar 12MP.

Caracteristici tehnice DJI Mavic 2 Zoom
Senzor CMOS de 12 megapixeli cu dimensiuni de 1/2.3 inch;
Mod fotografiere panorama sferica (48 megapixeli)
Filmare video: 4K/30 fps – FullHD/120 fps
Codec video: H.265
ISO: 100-6400
Tehnologie ActiveTrack 2.0
Senzori de evitare a obstacolelor
Senzori laterali pentru active track și tripod mode;
Stabilizare: optica pe 3 axe
Autonomie: 31 de minute (maxim)
Acumulator de 3850 mAh
Viteza maxima:72 km/h
Raza de zbor: 8 km
Port USB Type-C
Greutate: 905g

DJI Mavic 2 Pro
Cea mai interesanta parte este reprezentata de camera Hasselblad cu senzor de 1 inch CMOS, o noutate pentru DJI, care este capabila sa surprinda o arie de 4 ori mai eficienta, o performanta mai buna in scenarii cu lumina scazuta si un interval de sensibilitate ISO mai mare. Distanta focala a obiectivului este de 28mm, iar rezolutia camerei este de 20MP. Camera Hasselblad poate filma la rezolutie 4K, are un mod HDR de 10 biti, plus diafragma ajustabila de la f/2.8 la f/11.

Caracteristici tehnice DJI Mavic 2 PRO

Senzor CMOS de 20 megapixeli cu dimensiuni de 1 inch
Video 4K/30 fps – FullHD/120 fps
Codec video: H.265
ISO: 100-6400
Tehnologie ActiveTrack 2.0
Senzori de evitare a obstacolelor
Senzori laterali pentru active track și tripod mode
Stabilizare optică pe 3 axe
Autonomie:31 de minute (maxim)
Acumulator: 3850 mAh
Viteza maxima: de 72 km/h
Raza de zbor: 8 km
Port USB: Type-C
Dimensiuni: 214×91×84 mm
Greutate: 907g

Cele doua modele Mavic 2 PRO si Mavic 2 Zoom au in comun tehnologia Active Track 2.0 care aduce noutati in ceea ce priveste recunosterea obiectelor urmarite prin marirea preciziei de trakuire a obiectelor in miscare.

La capitolul autonomie ambele modele stau la fel: 31 minute autonomie baterie, la fel ca si viteza maxima de deplasare care este de 72 km/h conform informatiilor oficiale puse la dispozitie de DJI. Telecomanda are un acumulator inegrat de 3950mAh cu un design nou.

O alta noutate consta in predictia traiectoriei (Trajectory Prediction), ce este o tehnologie de urmarie a subiectului prin care se mentine traiectoria chiar si atunci cand subiectul este blocat sau obturat de un obstacol. In acest sens, drona evita obstacolele chiar si atunci cand spatiul de vizualizare este blocat initiind in acel moment o traictorie predictiva. Iata mai jos un exemplu clar despre ceea ce inseamna tehnologia Trajectory Prediction.


Mavic 2 Zoom și Pro pot realiza HyperLapse-uri, fotografii panoramice de 180 de grade, imagini HDR și au și un mod de înregistrare nocturn HyperLight pentru realizarea fotografiilor cu zgomot redus de imagine.

Sursa: dji.com | blog.f64.ro | myfirstdrone.com

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.