Traficul de internet mobil din Romania a crescut de 5 ori in anul 2015

Un comunicat de presa publicat de ANCOM la finele anului trecut ne arata cat de mult a crescut traficul de internet mobil in Romania in 2015.

Conform oficialilor ANCOM, in prima parte a anului 2015, in Romania existau 12.7 milioane de conexiuni de banda larga ceea ce a insemnat o crestere de aproximativ 22% fata de anul anterior. Din totalul de peste 12 milioane de conexiuni, 7.4 au fost efectuate de pe un abonament si 5.3 milioane de pe cartele preplatite. Tot aici putem preciza ca odata cu cresterea conexiunilor de banda larga au fost inregistrate un numar de 2.3 milioane de conexiuni noi ce au fost impartite in doua categorii:

Conexiune pe baza de abonament: 2 milioane

Conexiune pe baza de cartele preplatie: 0.3 milioane

Foarte interesant este faptul ca utilizatorii romani de internet mobil au generat in prima parte a anului trecut un trafic de 38.400 TB, ceea ce a insemnat o crestere fata de aceiasi perioada din anul 2014. Comparatia facuta de ANCOM ne arata ca traficul mediu lunar pe conexiune a inregistrat o crestere de la 0.24 GB la 0.39 GB.

O veste imbucuratoare pentru operatorii de telefonie mobila este orientarea clientilor noi catre angajamentele de tip abonament lunar in defavoarea cartelelor preplatite existand o crestere semnificativa in acest sens conform datelor publicate de ANCOM in comunicatul de presa e la finele anului trecut. Astfel utilizatorii care au ales servicii mobile pe baza de abonament lunar au contribuit la cresterea anuala de 7.8%, in timp numarul utilizatorilor de cartele preplatie a scazut cu 2.5%.

O alta noutate o constituie cresterea cu 3.6% a numarului de SMS-uri trimise in prima parte a anului 2015 cand au fost trimise peste 10 miliarde de mesaje text, cresterea ce a fost comparata cu aceiasi perioada a anului 2014. Cu alte cuvinte fiecare utilizator de servicii de telefonie mobila care citeste acum acest articol afla ca in prima parte a anului 2015 a trimis in medie 73 de mesaje text de tip SMS pe luna, ceea ce este destul de intersant in contextul in care si traficul de internet a crescut foarte mult.

Mai multe informatii si date statistice despre traficul de internet mobil din Romania gasiti pe site-ul oficial ANCOM afisat in sursa.

Sursa: ancom.org.ro | pixabay.com

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.