Aplicația populară de împărtășire a fotografiilor, Instagram, își continuă creșterea impresionantă, pe măsură ce baza de utilizatori a crescut cu 100 de milioane într-o perioadă de 5 luni. Compania declară că 800 de milioane de oameni din întreaga lume o folosesc în fiecare lună, 500 de milioane fiind utilizatori zilnic activi.

În luna aprilie a acestui an, Instagram a susținut că baza de utilizatori a fost de 700 de milioane, dar nu a dezvăluit câti din acestia au folosit aplicația zilnic. Instagram se îndreaptă către marcajul de 1 miliard de utilizatori, ceva ce frații săi Facebook, WhatsApp și Messenger au facut deja.

Interesant, baza de utilizatori Instagram a fost de 500 milioane în iunie 2016 și 600 de milioane în decembrie. Creșterea produsului Instagram vine în fața unei concurențe intense din partea aplicației rivale Snapchat, a cărei popularitate, Snapchat Stories, a fost încorporată în cadrul Instagram și al altor proprietăți Facebook.

Pe blogul oficial, co-fondatorul și CEO-ul Instagram, Kevin Systrom, a declarat că aceasta a lansat noi instrumente pentru a-și întări angajamentul față de siguranță și bunătate. Primul dintre acestea va oferi utilizatorilor un control mai mare asupra utilizatorilor.

De exemplu, aceștia vor putea controla cine poate comenta posturile lor – toată lumea, grupurile selectate, persoanele pe care le urmează sau adepții lor. Atât conturile publice, cât și cele private vor putea bloca comentarii din alte conturi. Utilizatorii vor putea, de asemenea, sa opreasca comentariile ofensatorii din limba Arabă, Franceză, Germană și Portugheză. Această caracteristică a fost lansată în iunie și a fost disponibilă numai în limba Engleză.

Instagram va furniza, de asemenea, resurse de sănătate mintală utilizatorilor care trec printr-o perioadă dificilă sau care au nevoie de sprijin în timpul unei emisiuni live. Utilizatorii pot raporta astfel de cazuri în mod anonim și persoana “va vedea un mesaj care oferă ajutor cu opțiunile de a vorbi cu o linie de asistență, de a ajunge la un prieten sau de a obține alte sfaturi și asistență”.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.