Cunoscutul producator chinez de terminale mobile si echipamente de telecomunicatii este pe cale sa faca o mutare interesanta prin intrarea pe piata de PC-uri, potrivit unor zvonuri venite de la o publicatie chineza. Curios sa nu, Huawei s-a gandit deja la numele primului model de laptop pe care il va produce, iar acesta va fi numit “MateBook”.

Stim cu totii ca piata de device-uri mobile este un mediu greu de supravietuit, dar in ciuda competitiei putem admite ca vedem o dezvoltare rapida a tuturor jucatorilor angrenati in acest business. Situatia este mult mai grea si mai complexa in piata de PC-uri, cel mai probabil datorita unui complex de combinatii ce tin de in primul rand de trend, dar si de portabilitate in general. Trebuie sa recunoastem ca dispozitivele mobile reprezinta acum o parte mai mare din intreaga piata, ceea ce inseamna ca asistam la o micsorare continua a pietei de PC-uri in care vor supravietui doar cei mai puternici, mai adaptati si mai versatili.

Revenind la subiect se pare ca speculatiile din ultima perioada indica detalii despre viitorul MateBook cum ar fi platforma sau echiparea acestuia cu procesoare Intel. Tot mai mult se contureaza ideea conform careia notebook-ul pe care urmeaza sa il lanseze Huawei va fi de fapt un hybrid 2-in-1, fapt ce ar trebui sa ingrijoreze Microsoft-ul care mizeaza in acest moment pe acelasi segment prin modelele recent lansate din gama Microsoft Surface. Binenteles ca cele mai optimiste proiectii se invart chiar in jurul lui Apple prin legendara serie MacBook.

In prezent nu ne putem da seama de dimensiunea acestei miscari din piata de PC-uri si nici nu stim cu exactitate care sunt intentiile chinezilor de la Huawei, insa in acelasi timp nu putem ignora zvonurile ce vin din ce in ce mai des si contin informatii noi referitoare la miscarea pe care Huawei urmeaza sa o faca. Toate acestea sunt mai credibile si mai realiste in contextul in care un alt jucator din piata chineza anuntase, tot sub forma de zvonuri, ca intentioneaza sa intre intr-un proiect similar. Bineinteles ca este vorba de Xiaomi.

Chiar daca totul este la nivel de zvon putem concluziona ca totusi informatiile au si un fir de adevar mai ales ca a fost numele de MateBook a fost inregistrat ca marca si pare a fi un pariu bun pentru viitorul acestei noi familii de notebook-uri Huawei.

Sursa: gsmarena.com

Lasa un comentariu

One Response

  1. Gadgetlab.ro

    Avand in vedere ce super telefoane fac cei de la Huawei, vestea ca ar putea lansa un laptop ma bucura foarte mult. La ce putere financiara are Huawei eu zic ca sunt sanse ca procesorul de la interior sa fie unul dezvoltat de ei. Tot ce este posibil insa ca Huawei sa mearga pe mana lui Intel. Carcasa cu siguranta va fi una de calitate exceptionala iar display-ul unul de cel putin rezolutie 2K.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.