Android 8 mai aproape de lansare. A fost anuntata oficial faza de Preview

Google a lansat recent faza Developer Preview pentru sistemul de operar Android 8 la conferinta anuala a dezvoltatorilor. Bineinteles ca nu veti gasi acest udate pe siteul oficial Android. Varianta va fi disponibila prima data pentru urmatoarele terminale: Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, Pixel si Pixel XL, dar poate fi instalat si manual pe orice device android de catre orice consumator.

Ultima versiune de Android lansata de Google a fost Android N sau Android Nougat in August 2016, iar anul aceste ar putea fi pastrata aceeasi perioada pentru lansarea noii versiuni Android O, despre care vom sti mai multe cel mai probabil pe 17 Mai la evenimentul Google I/O unde va fi lansata probabil si varianta beta.

Se pare ca urmatoare versiune Adroid va aduce noutati in ceea ce priveste experienta utilizatorului, dar fara sa faca rabat in ceea ce priveste performanta. In acest sens a s-a pus accent pe sistemul de management al aplicatiilor in vederea optimizarii consumului de resure pentru device-urile limitate din punct de vedereal echiparii hardware. Asadar nu vor exisata foarte multe schimbari in ceea ce priveste designul, insa diferenta se va simti din interior.

Si noi speram la fel, sau cel putin utlizatorii de telefoane cu android care tot asteapta o versiune curata, fara prea multe aplicatii preinstalate care se cele mai multe ori se dovedesc a fi inutile.

Din aproape in aproape am aflata cateva din cele mai importante functionalitati ale urmatoarei versiuni Android si anume:

Notifications Channels – posibilitatea de a grupa notificarile unor anumite aplicatii. Practic va fi un mic management al aplicatiilor, ceea ce poate fi util.

Picture In A Picture – Clipurile video se vor micsora sau minimiza in momentul in care navighezi in acelasi timp si in alta aplicatie. Practic, ceea ce face acum Youtube pe versiunea de mobil cand iti minimzeaza screen-play-ul..

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.