Google a lansat Tango. Lenovo Phab2 Pro primul smartphone care va utiliza tehnologia Google Tango

Imaginile 3D reprezinta un upgrade important pentru orice dispozitiv, iar integrarea pentru prima oara pe un smartphone este cu adevarat un moment istoric. Google a lansat de curand Tango, tehnologia care ofera viziune 3D telefoanelor smart si a anuntat ca primul telefon care o va integra este Lenovo Phab2 Pro.

Imbinare ingenioasa de lentile si senzori de top
Smartphone-ul Lenovo Phab2 Pro va oferi acces la aplicatii de realitate augmentata datorita camerei sale speciale si senzorilor ultra avansati. Tehnologia Tango imbina senzori de miscare si adancime cu lentile foto performante si un software special de prelucrare a informatiilor. Prin urmare, este posibil sa interactionezi cu obiecte virtuale 3D, sa vezi cum ar arata acestea transpuse in realitate sau sa le controlezi intr-un mod interactiv.

Tehnologia Tango depinde astfel de aplicatiile in care este folosita. In momentul de fata optiunile sunt ceva mai putin, dar Lenovo si Google promit ca in viitor acestea vor deveni mai numeroase. Este incredibil cat de mult avanseaza tehnologia si cat de mult ajung telefoanele sa integreze aspecte virtuale in realitate. Industria IT pare sa aduca la realitate toate fanteziile din filmele SF despre calatoriile in viitor.

Tehnologia Tango si aplicatiile de realitate augmentata sunt atractive nu doar pentru divertisment, cat si pentru educatie si cercetare. Acestea vor deveni cu siguranta instrumente de lucru in laboratoare si studiouri de design.

Un astfel de telefon trebuie sa aiba un ecran mare pentru a permite exploatarea functiilor sale, iar Lenovo Phab2 Pro nu dezamageste. Acesta are un ecran de 6.4-inch, fiind unul dintre cele mai mari de pe piata.

In momentul de fata Lenovo este singurul partener anuntat de Google pentru integrarea tehnologiei sale Tango. Americanii au anuntat insa ca urmeaza sa apara mai multe smartphone-uri cu aceasta tehnologie in anul care urmeaza. Ramane de vazut ce producatori sunt gata sa mizeze pe tehnologiile de augmentare a realitatii.

Integrarea unei tehnologii precum Tango necesita o munca impresionanta la nivel hardware, fiind necesar sa se asigure faptul ca performanta telefonului este suficient de buna pentru a permite rularea tuturor functiilor. De asemenea, trebuie facute eforturi la nivelul imbunatatirii autonomiei si totodata asupra mentinerii unui pret de achizitie care sa nu fie colosal.

Provocarea este una destul de mare, dar in acelasi timp extrem de benefica pentru cei care vor reusi sa o depaseasca. Tehnologiile de realitate virtuala pentru Tango vor ajunge sa faca fara dubiu parte din viata noastra de zi cu zi. Ce parere ai despre Tango si smartphone-ul Lenovo Phab2 Pro?

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.