Inca de cand Google a anuntat ca Android O va fi versiunea ulterioara a sistemului de operare dupa Android 7.0 Nougat (fireste, din moment ce O este litera urmatoare), toata lumea a inceput sa vina cu tot felul de nume de deserturi care incep cu litera O.

Avand in vedere modul in care fiecare sistem de operare Android a fost numit dupa ceva dulce, multi credeau ca O vine de la Oreo. Dar ultimul lucru pe care cineva l-ar fi crezut atunci cand ia in considerare numele de desert este Octopus.

Oare a vrut Google sa ne tachineze ? Fireste, aproape toti cei care au auzit aceasta stire au sarit imediat la concluzia ca Android 8.0 va fi numit “Octopus”, ei bine nu este chiar asa. Luand in calcul ca am mai fost in aceeasi situatie si anul trecut, cand Google ne-a tachinat cu “Namey McNameface” ca nume pentru Android 7.0. Cu alte cuvinte, exista o cronologie clara a echipei Android care incearca sa troleze entuziastii.

Octopus este o delicatesa care poate fi gasita in intreaga lume. Dar ideea ca aceasta este asociata cu schema de numire pentru sistemul de operare Android nu se potriveste bine. Octopus-ul aici este probabil menit sa corespunda versiunii Android 8.0, datorita numelui sau care ne duce cu gandul la ”opt picioare” (Octopi). Dar totusi Oreo este inca un favorit in aceasta cursa si probabil vom cunoaste numele dupa versiunea stabila, care va fi lansata mai tarziu in acest an, cel mai probabil alaturi de lansarea urmatoarelor smartphone-uri Google Pixel.

Android O Developer Preview 4 a inceput sa ruleze pentru toti utilizatorii Google Pixel, Google Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X, Pixel C, Nexus Player si Android Emulator. Cea mai recenta si ultima versiune aduce corectii de bug-uri, optimizari si API-urile finale (API-ul 26) pe care dezvoltatorii de aplicatii le pot utiliza pentru a testa aplicatiile lor. De asemenea, din 2018 ne putem astepta cel mai probabil la telefoane care vin cu Android O preinstalat.

Sursa: gadgets.ndtv.com

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.