Acum zece ani, Amazon a introdus dispozitivul Kindle și a stabilit apelul citirii pe un dispozitiv digital. Acum patru ani, Jeff Bezos și compania au lansat Echo-ul, determinând milioane de oameni să înceapă să vorbească cu un computer. Acum, Amazon.com lucrează la un alt pariu mare: roboți pentru casă.

Gigantul de retail și cloud computing s-a angajat într-un plan ambițios, susceptibil de a construi un robot domestic, potrivit oamenilor familiarizați cu planurile. Numit si “Vesta”, după zeița romană a vetrei, a casei și a familiei, proiectul este supervizat de Gregg Zehr, care conduce divizia de cercetare și dezvoltare hardware a laboratorului Amazon Lab126 din Sunnyvale, California. Lab126 este responsabil pentru dispozitivele Amazon, cum ar fi difuzoarele Echo, seturile de televizoare Fire, comprimatele de incendiu și telefonul nepotrivit pentru foc.

Proiectul Vesta a luat naștere acum câțiva ani, dar în acest an Amazon a început să agraveze angajarea. Există zeci de înregistrări pe pagina Lab 126 Jobs pentru deschideri precum “Software Engineer, Robotics” și “Principal Sensors Engineer”. Oamenii informați despre acest plan spun că, compania speră să înceapă să semene roboții în casele angajaților până la sfârșitul acestui an și potențial cu consumatorii încă din 2019, deși calendarul ar putea să se schimbe, iar proiectele hardware Amazon sunt ucise uneori în timpul gestației.

Nu este clar ce sarcini poate avea un robot Amazon. Oamenii familiarizați cu proiectul speculează că robotul Vesta ar putea fi un fel de mobil Alexa, care să îi însoțească pe clienți în anumite părți ale casei lor, unde nu dispun de dispozitive Echo. Prototipurile roboților au camere avansate și software pentru vizionarea pe calculator și pot naviga prin case ca o mașină cu autodistrugere. Fostul director executiv al Apple, Max Paley, este lider în activitatea de viziune asupra computerului. Amazon a angajat de asemenea ingineri mecanici specializați din industria robotică.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.