Care sunt cele mai populare 10 aplicatii pentru smartphone?


Aplicatiile pentru telefoane mobile au ajuns sa faca parte din viata noastra la orice ora din zi si din noapte, iar telefoanele de tip smart au facut posibila dezvoltarea continua a acestei piete care se bucura de un dinamism accentuat in contextul in care noi consumatorii facem suntem depenedenti de tehnologie si implicit de trendul pe care tot noi il setam.

La sfarsitul anului trecut, specialistii din mediul online au intocmit un top al celor mai descarcate 10 aplicatii pentru smartphone. Dupa cum lesne se poate intelege, acest top este condus in mod autoritar de Facebook, reteaua de socializare care se bucura, lunar, de prezenta a peste 120 de milioane de utilizatori.

In pofida faptului ca aceasta aplicatie consuma foarte mult din resursele unui smartphone, cu predilectie bateria, este de nelipsit in memoria majoritatii telefoanelor inteligente. Fata de anul precedent, aplicatia Facebook a inregistrat o crestere de aproximativ 10%.

Youtube ocupa pozitia secunda, cu un total de aproape 100.000.000 de descarcari (si creste de 5%), podiumul fiind completat de o alta aplicatie ce se afla in stransa legatura cu reteaua de socializare creata de Mark Zuckerberg – Facebook Messenger.

Surprinzator, pentru cei care nu stiau deja, motorul de cautare Google dispune si de o aplicatie in acest sens. Google Search, ocupanta locului 4 in clasamentul nostru, este accesata lunar de peste 95.000.000 de posesori de smartphone.

www.pcmag.com

www.pcmag.com

Google Play, destinata utilizatorilor de smartphone-uri Android, se afla pe 5 (89.000.000, respectiv o crestere de 7% fata de anul precedent), urmata de Google Maps (87.782.000). In completarea topului vine o alta “anexa” Google, si anume aplicatia Gmail.

Aplicatia Instagram cunoaste, de asemenea, o crestere importanta in randul utilizatorilor din intreaga lume. Desi in Romania nu a avut un succes nemaipomenit, fiind asemuita din acest punct de vedere cu Twitter, Instagram a cunoscut un boom la nivel mondial in 2015, cu o crestere de 23%. In jur de 55.000.000 de oameni acceseaza reteaua de socializare Instagram folosind aplicatia disponibila in AppStore sau Google Play.

In imediata apropiere, ca numar de utilizatori, se situeaza serviciul de streaming Apple Music. Dupa un start nu tocmai reusit in 2012, Apple Maps (46.406.000 utilizatori si crestere de 16%) a castigat teren si ocupa un binemeritat loc 10 in topul dedicat celor mai populare 10 aplicatii pentru smartphone.

Nu mai punem la socoteala faptul ca o parte dintre producatorii de telefoane mobile vand terminale cu aplicatii preinstalate deja, iar acestea nu cred ca se contorizeaza la numarul total de download-uri ale unei aplicatii.

Asadar top 10 cele mai populare aplicatii pentru smartphone arata astfel:
1. Facebook
2. Youtube
3. Facebook Messenger
4. Google Search
5. Google Play
6. Google Maps
7. Gmail
8. Instagram
9. Apple Music
10. Apple Maps

Sunt curios la cate din aceste aplicatii apelezi in mod frecvent in timp ce butonezi smartphone-ul?

www.time.com

www.time.com

Sursa: pcmag.com | time.com | pixabay.com

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.