Browserul UC a dispărut din magazinul Google Play. Navigatorul mobil deținut de Alibaba, care a câștigat peste 500 de milioane de descărcări luna trecută și are peste 100 de milioane de utilizatori în India, nu mai este vizibil în căutare – deși alte aplicații UCWeb – UC Browser Mini și UC News – sunt încă disponibile. Dezvoltarea apare luni după ce aplicația chineză a fost acuzată că trimite datele personale ale utilizatorilor indieni pe un server din China și nu este clar pentru moment care este motivul eliminării.

Eliminarea browserului UC de pe Google Play a fost văzută de utilizatori și a fost raportată marți târziu. Fondatorul Android Police, Artem Russakovskii, a postat de asemenea textul unui e-mail pe care la primit de la UC Union (rețeaua afiliată a UCWeb), care sugerează un conflict între Google și UCWeb. E-mailul UC Union, despre care se spune că a fost difuzat pe 9 noiembrie, avertizează partenerii să renunțe la “toate modalitățile de publicitate înșelătoare / malware” care sunt folosite pentru a procura noi utilizatori.

Utilizatorul Twitter, Mike Ross, care pretinde că lucrează pentru browserul UC, a scris că browser-ul este “temporar eliminat” din Magazin Play timp de 30 de zile din cauza adoptării unor metode “înșelătoare” și “nesănătoase” de creșteri ale instalărilor. Am ajuns la Google și UCWeb pentru claritate și vom actualiza acest spațiu în consecință.

În prezent, căutarea browserului UC pe Google Play aduce UC Browser Mini, care este browserul mobil ușor de la UCWeb. Site-ul oficial UCWeb a furnizat un link către sideload, aplicația UC Browser prin intermediul fișierului APK.

Datele oferite de firma de cercetare StatCounter arată că UC Browser este cel mai popular browser de telefonie mobilă din India, depășind Google Chrome cu o cotă de piață de aproape 50%. Browserul avea chiar dominare cu o cotă de 60% din piața indiană în stadiul inițial, dar în cele din urmă și-a pierdut o parte din teren pentru Chrome.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.