Cum sa faci un stick bootabil cu Windows 10 foarte simplu si rapid

Am avut un stick bootabil facut in Command Prompt si la un momentat dat nu mi-a mers sa instalez un Windwos 7 pe un Laptop Asus care avenit cu FreeDOS pe el. Bineinteles ca am aflat ulterior ca Microsoft a facut o intelegere cu ASUS prin care sa nu se mai permita instalarea versiunilor inferioare de sistem de operare Windwos pe deviceurile ASUS. Pana la urma am reusit sa instalez pe laptop Windows 10 fara niciun fel de problema. Totul a descurs ok, insa atunci cand mi-am pus SSD + HDD pe laptop am intampinat oarecare probleme si a trebuit sa ma chinui sa instalez Windows 10 pe SSD si HDD-ul sa fie ca stocare intr-un adaptor Caddy montat in locul DVD-RW-ului.

De curand am mai achizitionat un laptop ASUS A541UV-XX577D si am vrut sa instalez Windows 10 trial de pe site-ul oficial Microsoft si sa il pun pe un memory stick bootabil. Astfel am aflat ca poti sa instalezi Windwos 10 direct de pe site-ul Microsoft pe o memorie externa care sa fie bootabila. Asa am si facut.

Cum iti faci un stick bootabil simplu si rapid?

Pasul 1.
Accesati site-ul oficial Microsoft aici si accesati butonul “Descarcati instrumentul acum” si instalati utilitarul MediaCreation Tool, apoi urmariti indicatiile:
“Descărcați și executați instrumentul de creare a suportului fizic pentru a începe. Pentru mai multe informații despre cum să utilizați instrumentul, consultați instrucțiunile de mai jos”.

windows-download

Pasul 2.
Consultati indicatiile Microsoft
“Utilizarea instrumentului pentru a crea suporturi de instalare (unitate flash USB, DVD sau fișier ISO) pentru a instala Windows 10 pe un PC diferit (faceți clic pentru a afișa informații mai multe sau mai puține)”.

windows-download

Pasul 3.
Dupa ce descarcati utilitarul il puteti accesa printr-un simplu dublu click. Intre timp trebuie sa aveti un stick de memorie deja conectat la dispozitivul vostru care sa aiba cel putin 4GB spatiu disponibil (eu am avut un stick de 4GB cu 3.78GB spatiu disponibil). Acceptati termenii si conditiile impuse de Microsoft si mergeti mai departe. In urmatoarele momente trebuie sa va apara doua optiuni de instalare Windows ca in imaginea de la pasul 4.

stick-bootabil

Pasul 4.
Daca ati ajuns la acest pas sunteti foarte aproape de a finaliza procesul de descarcare a kit-ului Windows 10. Pentru a instala Windows 10 direct pe memoria externa trebuie sa alegeti si sa bifati optiunea “Create installation media for another PC” si sa mergeti mai departe prin alegerea limbii, editia si arhitectura.

Alegeti apoi optiunea “USB Flash Drive” si mergeti mai departe. Utilitarul va recunoase daca aveti un stick de memorie conectat la device-ul vostru si va executa descarcare si instalrea kit-ului direct pe dispozitivul respectiv.

cum-instalez-windows-de-pe-stick

Pasul 5.
De aici trebuie doar sa asteptati ca utilitarul sa instaleze kit-ul pe memoria externa. La final veti fi anuntati daca totul a fost instala cu succes ca mai apoi sa il puteti utiliza cum doriti.
Spor la treaba!

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.