Anterior programată pentru 17 februarie, SpaceX a întârziat lansarea, spunând că a fost nevoie de mai mult timp pentru verificarea finală a rachetei Falcon 9, care a fost îmbunătățită, a anunțat Space.com târziu duminică.

“Echipa de la Vandenberg ii ia mai mult timp pentru a efectua plăți finale ale unui pavilion modernizat”, au declarat pe Twitter reprezentanții SpaceX.

Lansarea Falcon 9 este programată de la baza aeriană Vandenberg din California.

“Volumul util și vehiculul rămân sănătoase, datorită cerințelor misiunii, care vizează acum lansarea PAZ pe 21 februarie”, a adăugat SpaceX.

Racheta Falcon 9 va trimite sateliții broadband Starlink din SpaceX și satelitul Paz cu radar pentru Spania în orbită. Satelitul Starlink urmărește să ofere acces la Internet la prețuri reduse la scară globală.

SpaceX este de așteptat să lanseze doi sateliți prototip, numiți Microsat-2a și Microsat-2b, ca parte a constelației sale prin satelit în bandă largă Starlink.

Sarcina utilă primară a rachetei Falcon 9 este Paz.

Potrivit unui raport de la Nasaspaceflight.com, satelitul Paz – numit după cuvântul spaniol pentru “pace” – va fi lansat într-o orbită circulară de 514 km.

A fost construită de Airbus pentru compania spaniolă hisdeSAT și va fi utilizată în scopuri militare și civile.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.