Samsung ar putea lansa săptămâna viitoare o nouă versiune a asistentului său digital Bixby la conferința de dezvoltare a companiei din San Francisco. Un raport din Coreea de Sud susține că aceasta numit un nou director executiv pentru dezvoltarea companiei Bixby. Potrivit raportului, vice-șeful Samsung Research America, Chung Eui-suk, este acum șeful dezvoltării Bixby, precum și a altor servicii de inteligență artificială. Raportul adauga ca Rhee In-jong, directorul tehnologic al Samsung Mobile, care a condus Bixby atat in versiunea coreeana cat si in limba engleza, va fi responsabil pentru dezvoltarea de smartphone-uri, excluzand Bixby.

Coreea Herald raportează că versiunea actualizată a lui Bixby va fi anunțată la conferința anuală a dezvoltatorilor de la Samsung din 18 octombrie. Aceasta adaugă faptul că Samsung ar putea extinde asistentul digital Bixby la noi produse, dincolo de smartphone-uri. Ne putem aștepta ca asistentul virtual să primească unele upgrade-uri majore care îl vor face să concureze cu alții, inclusive cu Google Assistant, Apple’s Siri, Microsoft Cortana și Alexa Amazon, care sunt deja disponibile în mai multe țări.

Bixby, care a fost lansat pe mai multe piețe din SUA și Europa la începutul acestui an, oferă patru caracteristici esențiale clienților – abilitatea de a vorbi cu Bixby, de a face poze și de a le face să înțeleagă, de a le folosi pentru a le reaminti și de a primi recomandări pentru produse , alimente și lucruri de citit. Unul dintre dezavantajele lui Bixby: este limitat la anumite dispozitive, iar momentan numai Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 + și Galaxy Note 8 oferă această funcție.

Începând cu luna august, asistentul virtual Samsung Bixby, a fost pus în cele din urmă la dispoziție la nivel global, cu peste 200 de țări din întreaga lume, inclusiv Romania. Bixby, totuși încă înțelegea comenzile vocale numai în engleză și coreeană. Pentru cei care nu știu, vocea Bixby poate fi activată prin menținerea butonului dedicat pe smartphone-uri Galaxy S8 și Galaxy S8 + sau pur și simplu spunând “Hi, Bixby”.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.