Amazon.com a renunțat la planurile de lansare a unui serviciu de streaming on-line care să cuprindă rețelele populare de difuzare și de cablu din SUA, deoarece consideră că nu poate obține suficienți bani pentru un astfel de serviciu, au spus persoane care cunosc chestiunea, pentru Reuters.

Cel mai mare retailer online din lume nu a reușit să convingă rețelele cheie de difuzare și de bază pentru a rupe modelele de afaceri vechi de zeci de ani și să se alăture serviciului său a la carte, Amazon Channels, au spus sursele. S-au retras de la discuții cu ei.

Revoluțiile vin după o lună de la plecarea bruscă a lui Roy Price, de la funcția de șef al studioului Amazon Studios, divizia de producție de televiziune a companiei, după o acuzație de hărțuire sexuală pe care a contestat-o.

Ele arată cât de dificil este pentru Amazon să-și schimbe obiceiurile înrădăcinate în afacerea americană de divertisment, în același mod pe care la făcut și în retail, în cloud computing și în alte domenii. O purtătoare de cuvânt a Amazonului a refuzat să comenteze.

Videoclipul a devenit un instrument important pentru Amazon în generarea de abonamente pentru serviciul său de stat membru în valoare de 99 USD pe an. Este pe cale să cheltuiască aproximativ 4,5 miliarde de dolari sau mai mult pentru programarea video în acest an, estimează analistul.

Luni a făcut valuri în lumea divertismentului cu achiziționarea de drepturi de televiziune la nivel mondial la “Lord of the Rings”, planificând o serie de mai multe sezoane pentru a atrage mai mulți spectatori către Prime.

În același timp, Amazon caută să ofere o varietate largă de canale de televiziune prin intermediul Prime. Scopul inițial a fost acela de a oferi un pachet limitat de rețele de difuzare cheie și de cablu pentru o taxă fixă, similară ofertelor de la YouTube și Hulu.

O astfel de ofertă, cunoscută în industrie ca un “pachet slab”, este o modalitate de capturare a spectatorilor tineri care renunță la pachetele tradiționale, scumpe prin cablu sau prin satelit în favoarea canalelor care pot fi urmărite pe smartphone-uri și tablete.

Dar, în ultimele săptămâni, Amazon a decis să nu avanseze cu un serviciu pe motiv că ar avea o marjă de profit prea mică și nu a indicat neapărat direcția în care vor merge afacerile TV, au spus sursele pentru Reuters.

Amazon ar putea decide în continuare să schimbe cursul și să introducă un pachet slab, dar discuțiile s-au încheiat, au spus sursele.

 

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.