Inregistrarea unui domeniu – cat de important este sa iti faci un nume de domeniu la o firma specializata

In momentul in care iti creezi un site web este foarte important sa ai un nume de domeniu foarte inspirat si bine ales, asa ca este foarte important sa tratezi acest lucru cu seriozitate si atentie. Numele de domeniu poate sa fie ceva simplu, amuzant sau practic pentru a putea fi usor de gasit. Mai ales daca ai o afacere mica atunci nu are rost sa te complici cu nume de domenii foarte complicate intrucat un nume de domeniu usor de retinut poate sa fie de mare ajutor si in campaniile de promovare online.

De ce este important sa ai un nume de domeniu inspirat?

Serviciile online care ofera gazduire gratuita (de exemplu WordPress, Blogger sau Wix) si o interfata prin care sa creezi site-ul iti pun la dispozitie un subdomeniu dar nu un nume complet de domeniu. De exemplu, vei putea avea www.siteulmeu.wordpress.com si mereu vei avea wordpress.com la final (sau un alt nume de domeniu in functie de interfata pe care o folosesti).

Daca este vorba despre un blog personal atunci nu este o mare problema. Daca vrei sa o transformi intr-o afacere atunci va fi. In plus, serviciile gratuite intotdeauna au o serie de limitari legat de ceea ce poti face pe el. Legat de lucrurile gratis exista o vorba: “calul de dar nu se cauta la dinti”.

Daca iti doresti sa transformi cu timpul blogul sau site-ul personal intr-o afacere atunci cel mai bine este sa apelezi la o firma specializata in oferirea unor astfel de servicii. Numele de domeniu trebuie sa fie unic iar acest lucru se poate verifica usor pe site-urile companiilor care ofera astfel de servicii. Practic numele de domeniu pe care il cumperi inseamna sa achizitionezi dreptul de utilizare al numelui respectiv pentru tine insuti. Un nume de domeniu nu poate sa fie rezervat de doua persoane distincte, asadar in momentul in care doresti sa iti rezervi unul pentru afacerea ta este recomandat sa te inarmezi cu cateva variante.

Cum poti sa iti cumperi un nume de domeniu?
Autoritatea nationala care se ocupa de inregistrarea domeniilor .ro care permite inregistrarea unui nume de domeniu nou este ROTLD. Procedura de achizitionare al unui nume de domeniu este foarte simplu. Poti intra pe site-ul www.smart-hosting.ro, alegi numele de domeniu, il rezervi, primesti factura pe mail, o platesti si numele de domeniu iti apartine in totalitate. Sau poti sa folosesti o firma care poate sa faca acest lucru in numele tau. Majoritatea firmelor de hosting ofera acest lucru printre serviciile lor iar pretul variaza insa nu in limite majore.

Firmele de hosting se pot ocupa de toate si pot sa iti ofere garantia ca website-ul tau se va comporta foarte bine din toate punctele de vedere. Numele de domeniu iti va apartine pe viata si vei putea sa il folosesti pentru ca afacerea ta sa fie identificata. Numele de domeniu este foarte important si trebuie sa acorzi o atentie deosebita astfel incat sa poti sa te bucuri de toate avantajele pe care ti le poate oferi un nume serios si usor de retinut.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.