Cum poti sa prelungesti durata bateriei telefonului in 5 moduri simple?

Dispozitivele smart touch au evoluat foarte mult de la aparatie, dar o problema a ramas constanta: bateria. Desi lucrurile au ajuns la un nivel destul de bun, se intampla de multe ori sa ne trezim ca un telefon, oricat de scump, are probleme cu autonomia. Iata o serie de trucuri foarte utile care sa te ajute sa prelungesti durata bateriei!

1.Nu pastra bluetooth-ul activ
Una din functiile active mai tot timpul este bluetooth-ul. Acest lucru este de inteles, intrucat bluetooth-ul este atat de util pentru transferul de date, printare sau contectare la casti. Pe cat de util insa, pe atat si de epuizant pentru baterie. Este impresionant cat de mult din autonomie consuma aceasta functie. Mult mai eficient este sa o lasi activata doar pentru timpul in care ai nevoie de ea si sa o opresti apoi.

2.Nu pastra vibratiile
In multe cazuri, vibratiile pot fi intr-adevar de folos. Spre exemplu, atunci cand suntem pe strada, acestea pot evidentia soneria pentru un apel sau mesaj. Alteori, acestea pot face opusul si masca soneria atunci cand nu vrem sa se auda. Vibratiile de la tastare sunt insa mult mai putin utile, spre mai deloc. Acestea consuma foarte mult din baterie si este de fiecare data recomandat sa fie dezactivate.

3.Foloseste un wallpaper negru
Orice ecran de telefon foloseste bateria pentru a ilumina pixelii colorati. Atunci cand folosesti un wallpaper negru sau o tema neagra pentru display raman mult mai putini pixeli de colorat si prin urmare nici bateria nu mai este pusa la treaba atat de mult.

4.Nu uita sa actualizezi software-ul
Foarte multi dintre noi uitam sa mai actualizam software-ul telefonului, lucru deloc bun. Fiecare actualizare (update) aduce imbunatiri care fac telefonul sa functioneze mai bine. Acest lucru include desigur si autonomia. Atat Androidul, cat si iOS-ul lanseaza actualizari constante. Androidul a ajuns deja la versiunea 7.0, in timp ce iOS-ul a ajuns la versiunea 11. Producatorii urmaresc constant sa imbunatateasca sistemele de operare.

Desigur, fiecare telefon are o limita de update pe care o poate atinge, dar e mereu bine sa ne asiguram ca avem instalat cel mai nou update disponibil pentru modelul nostru. In cele mai multe cazuri posibilitatile noi de actualizare se anunta automat, dar exista si situatii in care trebuie sa verificam manual daca exista una disponibila.

5.Foloseste serviciile de localizare doar atunci cand ai nevoie
Foarte multe aplicatii folosesc serviciile de localizare, chiar daca acest lucru se intampla in background. Cateva exemple simple sunt Google Maps, aplicatiile pentru sport, Facebook, Messenger etc. Acestea ne localizeaza continuu, chiar si atunci cand nu folosim aplicatiile. Iar serviciile de localizare consuma foarte multa baterie. Solutia e simpla. Trebuie sa dezactivezi folosirea continua, in momentele in care nu ai nevoie.

Speram ca acest ghid sa iti fie de folos si sa te ajute sa cresti durata de folosire a telefonului tau!

Sursa foto: engadget.com | play.google.com

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.