Cursuri de robotica sponsorizate de Centrul de Inginerie Bosch in Cluburile Kids in Tech

Incepand cu anul scolar 2017-2018, elevii romani din ciclul gimnazial si liceal inscrisi in cluburile Kids in Tech din toata tara au primit per club cate un kit Arduino si un set de cursuri de robotica sponsorizate de catre Centrul de Inginerie Bosch, lider global in furnizarea de tehnologii si servicii inovatoare. Cele 250 de kit-uri au fost livrate cu ajutorul FAN Courier, ce s-a implicat ca partener si furnizor de servicii de curierat in acest proiect.

Aceasta initiativa are ca scop incurajarea si sustinerea elevilor pasionati de tehnologie si programare in realizarea proiectelor de robotica. De asemenea, prin aceste kit-uri promovam predarea tip ‘learning by doing’, unde elevii pot vedea imediat rezultatul muncii lor si pot crea singuri proiecte utile.

Iata cateva dintre proiectele simple si captivante realizate de catre angajatii Bosch la care elevii vor lucra pe parcursul anului scolar:

  • un sistem de stingere a luminii cu o bataie din palme;
  • un sistem de hranire a animalului de companie;
  • un sistem automat de udare a plantelor;
  • un sistem ce se orienteaza dupa miscarea soarelui;
  • un sistem de avertizare cu lumina.

“Prin aceste cursuri de robotica gratuite, ne dorim ca elevii sa inteleaga mai bine cum tehnologia ajuta societatea in care traim si cum aceasta poate fi integrata in actiuni simple, din viata de zi cu zi, ca un ajutor suplimentar. Cursurile vor ajunge la peste 2000 de elevi din Romania si vor reprezenta baza studiului roboticii in scolile si liceele de stat inscrise in Kids in Tech”, a declarat Alin Chiriac, CEO & Founder ADFABER.

“Expunerea copiilor la tehnologie si programare, la o varstă frageda, ii ajuta sa-si dezvolte abilitatile de analizare, interpretare si corelare a ideilor. De asemenea, prin intiativa noastra am urmarit impreuna cu colaboratorul nostru, Adfaber, sa cream cadrul ideal prin care copiii sa experimenteze intr-un mod cat mai distractiv, bazele roboticii si ale programarii. Tematica experimentelor a fost aleasa astfel incat sa fie intuitiva si captivanta dar sa creeze si scenariul perfect pentru a incuraja inventivitatea copiilor.” spune Doru Boşca, manager de grup, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca.

Mai mult decat atat, ADFABER si Bosch incurajeaza elevii sa isi dezvolte propriile proiecte si aplicatii, iar la final de an scolar vor premia cele mai bune idei!

Despre Kids in Tech
Kids in Tech reprezinta un club de tehnologie in fiecare scoala si liceu de stat din Romania, fondat cu ajutorul unui profesor coordonator si minim 5 elevi. Elevii din cadrul clubului beneficiaza gratuit de cursuri de programare.

Despre ADFABER
ADFABER.org este o organizatie non-guvernamentala care crede in puterea tehnologiei de a schimba societatea actuala. Proiectele Kids in Tech, Hour of Code sau Technovation incurajeaza copiii si tinerii romani sa invete cea mai vorbita limba de pe glob, programarea.

Despre Centru de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj acorda o importanta deosebita inovarii continue si lucreaza la proiecte de tehnologie de ultima ora. Avand o colaborare stransa cu alte centre de cercetare si dezvoltare din reteaua globala Bosch, dar si cu fabrica locala din Jucu, echipa locala dezvolta produse cu competente inalte in software, hardware, ingineria fiabilitatii si mecanica. Tehnologia pentru conducerea autonoma, Internetul lucrurilor, industria conectata (numita si Industria 4.0) si vehiculele electrice sunt doar cateva exemple din portofoliul de inginerie Bosch din Cluj.

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.