Hasselblad a anunțat o cameră de formatare de 400 de megapixeli, capabilă să capteze imagini de dimensiuni de 2,4 GB. H6D-400C MS este dotat cu senzori și cu funcții multiple. Asa cum era de asteptat, camera de format media nu este ieftina, deoarece veti scoate din buzunar 47,995 dolari pentru aceasta. Pre-comenzile pentru camera Hasselblad H6D-400c au inceput pe 16 ianuarie si vor intra in vanzare incepand cu luna martie a acestui an.

Modelul H6D-400C a fost anunțat ca o completare la seria de camere H6D cu format mediu. Sistemul H6D-400C dispune de un senzor CMOS de 100 megapixeli cu dimensiuni 53,4x40mm. Pentru a atinge rezoluția completă de 400 megapixeli, camera H6D-400c se bazează pe ceea ce Hasselblad numește tehnologia Multi-Shot. Modul Multi-shot este capabil să capteze 6 imagini. În primele patru, senzorul este mutat câte un pixel la un moment dat pentru a obține date reale de culoare. După aceasta, ciclul returnează senzorul la început. Apoi, senzorul este deplasat cu jumătate de pixel orizontal și apoi cu jumătate de pixel pe verticală pentru a obține încă două expuneri. Toate cele 6 imagini sunt apoi îmbinate de aparatul foto pentru a obține o imagine de 400 megapixeli. Imaginea îmbinată formează un fișier TIFF de 2,4 GB, pe 16 biți, la 23,200 x 17,400 pixeli. Compania afirmă că imaginea rezultată are un “nivel uimitor de detalii minunate”.

Există anumite limitări pentru aparatul foto, deoarece acesta trebuie legat prin intermediul USB-ului la un computer pentru a utiliza funcția multi-shot. Pentru imaginile care nu necesită o rezoluție completă de 400 megapixeli, MS-ul H6D-400c are și o opțiune de 100 megapixeli. Imaginile pot fi capturate într-o singură fotografie sau chiar folosind aceeași tehnologie Multi-Shot, dar numai cu patru expuneri în loc de șase.

Alte caracteristici ale camerei includ sloturi pentru carduri dual media (CFast 2.0 și card SD), un ecran tactil de 3 inci pe spate, tehnologia autofocus True Focus II Hasselblad, până la o viteză de declanșare de 60 de minute, port USB de tip C, Wi-Fi, HDMI și intrare audio. H6D-400 are o gama ISO originala de 64 pana la 12.800 si poate inregistra video Full HD si 4K UHD RAW la viteze de pana la 25 fps.

Lasa un comentariu

About The Author

Redactor & Junior SEO

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.