Din ce in ce mai multe evenimente de tehnologie si de gaming apar in Romania si acesta este un semn bun. De data aceasta, un nou eveniment de gaming isi face apartia in capitala Romaniei. Bucharest Gaming Week isi propune sa aduca pasionatii de gaming, esports si companiile de jocuri video intr-un singur loc. La eveniment vor participa oameni din lumea gaming-ului si diferite personalitati. Dar fara alte introduceri haideti sa intram in paine, cum s-ar spune.

Bucharest Gaming Week

Unde si cand se va desfasura evenimentul ?

Bucharest Gaming Week se va desfasura in doua parti. Prima parte – cea de game development – va avea loc intr-e 23-26 Ianuarie. Cea dea doua parte – Main Event-ul – va avea loc intre 27-28 Ianurie.

Evenimentul va avea loc in diferite locatii din Bucuresti. Mai exact, prima parte a evenimentului va avea loc in cadrul ARCUB si a altor locatii prezentate mai jos, iar cea de-a doua locatie va avea loc la ROMEXPO.

Program Bucharest Gaming Week

  • Istoria Gaming-ului Romanesc – 23 Ianuarie
  • Concept Art Expo – 24 Ianuarie
  • Gateway VR Open Day – 24 Ianuarie
  • Panel RGDA – 25 Ianuarie
  • Workshop la Studio Amber – 26 Ianuarie
  • Bucharest Global Game Jam 2018 – 26-28 Ianuarie
  • Bucharest Gaming Week – Main Event – 27-28 Ianurie

Bucharest Gaming Week

Istoria Gaming-ului Romanesc 

Evenimentul celebreaza reusitele studiourilor de gaming romanesti. La ARCUB va fi expus un timeline cu cele mai importante jocuri realizate si dezvoltate in Romania.

Concept Art Expo

Dupa cum reiese si din nume, in data de 24 Ianuarie va fi prezntata o expozitie. Mai exact, vizitatorii vor putea sa vada talentul artistilor care lucreaza in studiourile de dezvoltare a jocurilor video din Romania. De asemenea, vizitatorii vor vedea arta din jocuri precum Modern Combat 5, Black The Fall, Rumble si multe altele. Expozitia va avea loc la Apollo 111 – aflat in subsolul Universul – incepand cu ora 19:00.

Gateway VR Open Day

Vizitatorii vor putea experimenta universul realitatii virtuale cu ajutorul jocurilor The Unspoken, Eleven Assasin si Space Pirate Trainer. Intrarea va fi gratuita pe durata intregi zile. Evenimentul va avea loc la clubul Fabrica – aflat pe Strada 11 Iunie, NR 50.

Panel RGDA

Poate numele vi se pare putin ciudat dar nu este, numele este foarte bun pentru ce va avea loc la acest eveniment. In cadrul acestui eveniment vor fi lua parte specialisti si reprezentanti din indrustia game development-ului din Romania. Se vor dezbate diferite subiecte pe baza acestui subiect.

Workshop la Studioul Amber

Elevii de la Colegiul National “Gheorghe Lazar” vor lua parte la un workshop de game design la Studioul Amber – un studio romanesc. Acestia vor contribui la nasterea unui joc si vor invata diferite lucruri despre aceasta baza a dezvoltarii jocurilor video.

Bucharest Game Jam 2018

Cred ca ati mai auzit de acest concept. Pasionatii de gaming vor avea ocazia de a dezvolta un joc video in decursul a 48 de ore. Evenimentul va avea loc la ARCUB Gabroveni, pornind de la o tema centrala. De asemenea, participantii vor lucra concomitent cu dezvoltatori din intreaga lume. Daca vrei si tu sa ai ocazia sa participi la aces eveniment te poti inscrie pe site-ul oficial – Bucharest Global Game Jam. Din pacate doar cei care au 18 ani se pot inscrie.

Bucharest Gaming Week

Bucharest Gaming Week – Main Event

Main Event-ul va fi plin de spectacole, activitati si turnee de esports. Dupa cum probabil v-ati dat seama, atractiile principale sunt finalele ESL si Finala Sezolului 3 al Turneului National de LOL. Premiile competitiilor depasesc valoarea de 16.000 de euro74.600 de LEI la cursul BNR din data in care articolul a fost postat.

Dar, nici vizitatorii nu sunt lasati pe langa. Turneul le ofera vizitatorilor turnee precum cel de PUBG Romania Invitational, – sustinut de HyperX – de Clash Royale cu un premiu ce valoreaza 1000 de euro4.662 LEI la cursul BNR din data in care articolul a fost -postat – sau cel de jocuri in VRGateway VR Arena.

Bucharest Gaming Week

Cine va participa la eveniment ?

Pe langa toate cele spuse de mai sus, la Bucharest Gaming Week vor lua parte si multi youtuberi precum Creative Monkeyz, Sector 7, Ovidiu “Ovvy” Patrascu, Alexandru “Colo” Balan, Andrei “zZaNdrei” Zimbilschi, Bobo Spider, Epic Shorty, Boddy, Theoxxh, xCretzu, Raku si Andy de la Lectura de la A la Z.

Ce producatori vor fi la BGW ?

Printre youtuberi, activitati si turnee, isi vor face aparitia si nume mari din indrustia gaming-ulu ca ASUS, PC Coolers, PlayStation, PC Garage, TP-Link, Trust Gaming, AOC, RGDA si UPC.

De unde iti poti procura bilete la eveniment ?

Biletele pentru evenimentul de la ROMEXPO se pot procura de pe Bilet.roMai multe informatii pot fi gasite pe Facebook. Acesta este site-ul oficial al Bucharest Gaming Week.

Conceptul evenimentului a fost organizat de catre Daescu Bortun Olteanu.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.