Google Alphabet, investitorul de stat Temasek din Singapore și platforma online chineză Meituan-Dianping investesc în lansarea indoneziană Go-Jek, ca parte a unei runde de strângere de fonduri de 1,2 miliarde de dolari, au spus surse familiare.

Investițiile de la Google – prima sa companie într-o firmă în plină ascensiune din Asia – și alți investitori proeminenți subliniază atât potențialul afacerilor din Asia de Sud-Est, o regiune de 640 de milioane de persoane, cât și amenințarea competitivă în plimbarea mediu inconjurator.

Pe măsură ce rivalii Go-Jek – Grab și Uber Technologies – și-au extins prezența în regiune, nevoia de sprijin din partea investitorilor adâncime a crescut. Companiile care apelează la plimbări au cheltuit foarte mult pentru a atrage atât riderii, cât și șoferii, cu reduceri și promoții care le-au afectat marjele de profit.

“Ca investitor strategic, Google poate adăuga o mulțime de afaceri Go-Jek”, a spus o sursă.

Grab și Uber sunt susținute de softbankul japonez, în timp ce Go-Jek a obținut investiții de la giganții chinezi de tehnologie Tencent Holdings și JD.com.

În ultima rundă de finanțare, investitorii existenți ai Go-Jek, cum ar fi firmele private de capital privat KKR & Co LP și Warburg Pincus LLC, participă, de asemenea. Runda de finanțare a fost deschisă anul trecut și este de așteptat să se încheie în câteva săptămâni, au spus ei.

Nu a fost clar cât de mult investitorii pompează în mod individual. Potrivit surselor, banii noi de la investitori valorează grupul Go-Jek la aproximativ 4 miliarde de dolari, comparativ cu peste 6 miliarde de dolari pentru Grab.

Atât Grab, cât și Uber se extind pe piața internă a companiei Go-Jek, cea mai populată țară din Asia de Sud-Est și unde localnicii doresc să furnizeze o serie de servicii mobile. Asia de Sud-Est este cea de-a treia marime din lume, după China și Statele Unite.

 

Poti comenta si pe Facebook

About The Author

Sianu Alexandru

Salut ! Ma numesc Alex. Redactor la UrbanTeh.ro din Mai 2017 si din fericire pana in prezent. 15 ani si pasionat de tehnologie. Dar nu numai atat. Sunt un mare fan al seriilor "Piratii din Caraibe", "Star Wars" si "The LOTR" - de asemenea mare fan al filmelor de comedie si horror. Imi impart timpul intr-e scoala, tehnologie si viata personala. Imi place sa ma documentez, ceea ce va sfatuiesc si pe voi sa o faceti. Have a nice day !!!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.