Google Alphabet, investitorul de stat Temasek din Singapore și platforma online chineză Meituan-Dianping investesc în lansarea indoneziană Go-Jek, ca parte a unei runde de strângere de fonduri de 1,2 miliarde de dolari, au spus surse familiare.

Investițiile de la Google – prima sa companie într-o firmă în plină ascensiune din Asia – și alți investitori proeminenți subliniază atât potențialul afacerilor din Asia de Sud-Est, o regiune de 640 de milioane de persoane, cât și amenințarea competitivă în plimbarea mediu inconjurator.

Pe măsură ce rivalii Go-Jek – Grab și Uber Technologies – și-au extins prezența în regiune, nevoia de sprijin din partea investitorilor adâncime a crescut. Companiile care apelează la plimbări au cheltuit foarte mult pentru a atrage atât riderii, cât și șoferii, cu reduceri și promoții care le-au afectat marjele de profit.

“Ca investitor strategic, Google poate adăuga o mulțime de afaceri Go-Jek”, a spus o sursă.

Grab și Uber sunt susținute de softbankul japonez, în timp ce Go-Jek a obținut investiții de la giganții chinezi de tehnologie Tencent Holdings și JD.com.

În ultima rundă de finanțare, investitorii existenți ai Go-Jek, cum ar fi firmele private de capital privat KKR & Co LP și Warburg Pincus LLC, participă, de asemenea. Runda de finanțare a fost deschisă anul trecut și este de așteptat să se încheie în câteva săptămâni, au spus ei.

Nu a fost clar cât de mult investitorii pompează în mod individual. Potrivit surselor, banii noi de la investitori valorează grupul Go-Jek la aproximativ 4 miliarde de dolari, comparativ cu peste 6 miliarde de dolari pentru Grab.

Atât Grab, cât și Uber se extind pe piața internă a companiei Go-Jek, cea mai populată țară din Asia de Sud-Est și unde localnicii doresc să furnizeze o serie de servicii mobile. Asia de Sud-Est este cea de-a treia marime din lume, după China și Statele Unite.

 

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.