Mozilla a lansat astazi Firefox Quantum, o versiune mai rapida a browserului Mozilla Firefox, care se lauda ca este de doua ori mai rapida decat versiunile anterioare si utilizeaza cu 30% mai putina memorie decat Google Chrome.

Noua versiune – Firefox 57 – este disponibila pentru platformele mobile iOS si Android, precum si pentru Windows, Mac si Linux. O puteti descarca de aici.

Ce mi se pare interesant este faptul ca Google a devenit motorul de cautare implicit pentru Firefox Quantum. Dupa finalizarea contractului de cinci ani intre Mozilla si Yahoo, Mozilla nu la reinnoit si a semnat un acord cu Google pentru motorul sau de cautare. Inainte de Yahoo, Google a fost motorul de cautare implicit al browser-ului Firefox timp de 10 ani.

Firefox Quantum include o noua interfata numita Photon UI care are un design simplist si minimalist reusind sa consume cat mai putine resurse. Persoanele care au 4GB RAM de memorie sau mai putin vor simti diferenta cu siguranta. Exista, de asemenea, o fila numita “Highlight” in pagina home mai jos, care va afisa cele mai navigate articole, fotografii si videoclipuri. O functie nou adaugata este ”Pocket” care este incorporata in bara de instrumente sus.

Vine de asemenea cu un instrument de facut screenshot-uri incorporat. Acest lucru elimina necesitatea de a descarca orice alta aplicatie pentru a realiza capturi de ecran. Puteti alege sa faceti o captura de ecran a intregii pagini sau sa editati numai portiunea pe care o vreti, imaginile vor fi salvate pe web, astfel incat sa le puteti partaja pe alte platforme.

Alte caracteristici:

  • instrumente de personalizare cum ar fi rearanjarea barei de instrumente prin tragere si plasare;
  • va puteti alege diferite teme;
  • puteti sincroniza datele dvs. de pe Firefox Quantum pe diferite dispozitive.

Concluzie
Fata de versiunile anterioare simt o totala diferenta atat la consumul de reusrse cat si la incarcarea paginilor.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.