DJI Osmo Mobile 2 – Review Stabilizator gimbal pentru telefon

Daca anul trecut am postat un review complet pentru modelul anterior DJI Osmo Mobile, anul acesta a venit randul noului model DJI Osmo Mobile 2 sa intre sub lupa unui review.

Asadar, DJI Osmo Mobile 2 este al doilea gimbal din gama Osmo Mobile pe care il produce compania chineza, iar noutatile pe care le aduce sunt cu totul remarcabile fata de modelul anterior. Ca sa iti faci o idee despre cele mai importante aspecte cu care vine noul stabilizator DJI Osmo Mobile iti voi spune ca desi a imprumutat foarte multe de la modelul anterior, Osmo Mobile 2 este mult mai usor si in acelasi timp mult mai ieftin.

DJI Osmo Mobile 2 este o varianta imbunatatita si mult simplificata in comparatie cu primul model, la aproape toate capitolele, aducand noi tehnologii atat pe partea hardware cat si in zona de software si aici ma refer strict la aplicatia DJI GO App.

Ca si costuri DJI Osmo Mobile 2 are un pret cu 50% mai mic fata de prmimul model lansat, iar pretul porneste de la 499 lei si merge pana la 699 lei (cel mai ridicat pret pe care l-am vazut in magazinele din Romania). Sa nu uitam, DJI Osmo Mobile, in prima varianta ajungea sa coste chiar si 1300 lei si cred ca nu ma insel daca spun ca inca se mai gaseste in magazine..

SPECIFICATII TEHNICE:

Consum 1.2 W (In functie de device-ul folosit)
Unghiuri de miscare controlate Pan ±160° | Tilt±155° (landscape )
Unghiuri de miscare mecanice Pan±170° | Roll:-90° to +70° | Tilt:±170°
Viteza maxima controlabila 120°/s
Dimensiune suport telefon 58.6 – 85 mm
Grosimea telefoanelor compatibile ≤8.9mm
Greutate maxim suportata 240g
Baterie 18650 LiPo
Capacitate 2600 mAh
Energie 18 Wh
Voltaj 7.2 V
Temperaturi incarcare 5 – 40°C
Temperatura functionare 0 – 40°C
Durata maxima a bateriei 15 ore (In functie de device-ul folosit)
Timp de incarcare baterie 2.5 ore (masurat cu un incarcator de 10W)
Wireless Bluetooth Low Energy 4.0
Dimensiuni 295×113×72 mm
Greutate 485g

Pachetul contine:
Gimbal cu baterie integrata si un calbu USB pentru incarcare plus documentele care insotesc orice produs: manual de utilizare si garantie internationala. Cutia in care vine este ambalata decent, iar in interior gasim o cutie convectionata din material care protejeaza foarte bine produsul de eventuale socuri. In cutia de protectie sta foarte bine stabilizatorul si un cablu scurt micro USB 2.0. Cam asta este tot cu ceea ce se gaseste in interiorul pachetului.

DESIGN

Osmo Mobile 2 este construit din policarbonat, un material usor care ii confera ergonomicitate si aspect premium. Ca design arata foarte bine, insa ca materiale folosite este mai inferior fata de primul gimbal lansat de DJI. De exemplu, manerul modelului anterior era decorat cu un material cauciucat pentru aderenta maxima, pe cand noul model nu este prevazut in acest fel. Exsita totusi si o explicatie in acest sens. S-au utiizat materiale mai ieftine pentru a scadea atat greutatea cat si pretul final al produsului, iar dierenta se vede clar daca este sa comparam cele doua modele DJI Osmo Mobile si Osmo Mobile 2.

Aceste aspecte nu afecteaza cu nimic performantele stabilizatorului, insa ca utilizator al ambelor versiuni DJI Osmo, ma simt dator sa sesizez si sa expun catre toti cei interesati diferentele.

DJI Osmo Mobile 2 si-a pastrat in proportie de 80% design-ul fata de primul model, insa cu toate acestea sunt cateva aspecte de amintit in vederea stabilirii eficientei fata de modelul anterior. Acum ca avem si termen de comparatie putem dezbate pe larg toate punctele importante legate de produsul nostru vedeta.

BUTOANE

O alta parte interesanta a lui DJI Osmo Mobile 2 este zona de butoane, joystick, led-uri indicatoare, medii de conectare etc. Acest segment a fost regandit si simplificat in comparatie cu modelul anterior, iar in continuare vom vorbi despre diferentele si aspectele noi aduse regandirea design-ului.

DJI Osmo Mobile 2 – Review
Design6.9
Aplicatie8.2
Stabilizare7.8
Performante6.7
User Experience6.1
Pret9
test2
  • test3
  • 1
  • 2
3
  • 4
  • 5
  • 6
7.5Overall Score
Reader Rating: (1 Vote)
7.2

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.