Cum recuperam date de pe stick de memorie? Specialist pentru recuperare date stick.

Stikurile USB sunt unele din cele mai practice medii de stocare a datelor, dar din pacate nici ele nu sunt infailibile. Din contra, avand in vedere dimensiunea lor si faptul ca sunt purtate uneori neglijent in buzunare, genti, la intamplare, poate parea evident ca la un moment dat se pot defecta.

Am stat de vorba cu cei de la recuperaridate.ro si ne-au spus cateva lucruri interesante despre ce presupune recuperarea datelor de pe stickuri de memorie. Impartasim asta cu voi, pentru ca stim cat de important poate fi sa ai nevoie sa-ti recuperezi niste fotografii sau alte date importante pe care le tineai pe un stick pe care nu-l mai poti accesa dintr-o data.

Ce defect poate fi la un stick de memorie?

Exista doua mari tipuri de defectiuni la un stick de date: de natura fizica si de natura logica. Defectele fizice au loc atunci cand conectezi si smulgi cu violenta stickul din usb-ul calculatorului, cand stickul se deterioreaza partial pe partea de electronica, cand se rupe in mod accidental, cand apar contacte dezlipite etc. Cand se intampla acest lucru, cel mai probabil stickul nu va mai putea fi detectat de laptop sau pc.

In ceea ce priveste defectele logice, acestea se refera la greselile de stergere, formatare, drive nealocat sau alte actiuni prin care s-au sters datele pe care nu voiai de fapt sa le stergi. Mai pot fi recuperate?

In anumite cazuri, da, recuperarea poate fi posibila. Dar, acest lucru poate fi confirmat doar de catre un specialist in recuperari date, in urma unui diagnostic.

Ce faci daca ai un stick defect sau pe care nu-l mai poti accesa?

Daca ai incercat sa-l conectezi la mai multe dispozitive si tot nu-l poti accesa, cel mai probabil exista o problema cu el. Cel mai intelept lucru pe care poti sa-l faci este sa suni la un centru specializat in recuperari date stick, cum este recuperaridate.ro.

Cum se recupereaza practic datele de pe un stick USB?

I-am intrebat pe cei de la Recuperari Date cum reusesc sa readuca in prim plan datele pierdute de pe un stick avariat. Din discutia cu ei am inteles ca metodele sunt foarte minutioase; necesita experienta, atentie deosebita si cunostinte solide de recuperarea datelor.

Practic, exista o serie de tehologii ultra-moderne prin care datele pot fi recuperare, precum si o serie de echipamente profesionale specifice. Ar fi imposibil sa poti face acest lucru acasa, fara o baza puternica in acest domeniu. Procedura este una foarte complicata, dar din fericire specialistii de la recuperaridate.ro sunt foarte buni pe ceea ce fac si reusesc posibilul acolo unde ai spune ca e imposibil de recuperat.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.