Orice persoana care utilizeaza in mod regulat Windows 10 stie ca sistemului de operare ii place sa impunga si va trimita notificari  cu privire la utilizarea de aplicatii si servicii Microsoft. Folositi cumva browser-ul Chrome? Sistemul de operare Windows 10 va intrerupe activitatea dumneavoastra pentru a va instiinta ca browser-ul Microsoft Edge va poate oferi o mai buna durata de viata a bateriei. Folositi ca motor de cautare Google? Windows va fi primul care va va spune ca motorul de cautare Bing este cea mai buna optiune.

Microsoft numeste aceste bug-uri enervante asa zise “sfaturi”, dar multi altii le-au caracterizat ca fiind niste simple reclame si nimic mai mult. Prin urmare s-ar parea ca Microsoft sa foloseasca o noua tactica de a intra in mod clar pe teritoriul publicitar, si anume introducerea unor reclame ale serviciului OneDrive in Windows File Explorer.

Cei mai multi utilizatori de pe reddit au atras recent atentia asupra acestei evolutii dezamagitoare intr-un sistem de operare deja afectat de controverse. Se pare ca Microsoft a abuzat de o caracteristica – aceea de a permite servicii de stocare de fisiere, cum ar fi OneDrive, Dropbox si Google Drive sa furnizeze actualizari de stare native si alerte direct in File Explorer – pentru a impinge abonamentele OneDrive.

Un lucru jenant dupa parerea mea, dar totusi am o veste buna pentru dumneavoastra, puteti dezactiva acesta reclama enervanta a serviciului OneDrive din File Explorer urmand pasi de mai jos:

  • Deschideti This PC sau File Explorer-ul din Windows, apoi faceti click pe fila View din partea de sus a barii de instrumente, iar apoi faceti click pe Options din partea dreapta.

  • O data deschisa fereastra Options faceti click din nou pe fila View din fereastra si derulati in jos pana gasiti optiunea numita Show sync provider notifications. Aceasta optiune o veti gasi bifata, dvs. o debifati, iar apoi faceti click pe OK pentru a salva modificarile si a inchide fereastra.

Acest lucru va face ca reclama respectiva OneDrive sa dispara pe veci din File Explorer-ul dvs. Dar, acest lucru va va impiedica, in cazul in care doriti sa primiti notificari reale de la serviciile de sincronizare de fisiere prin aceasta interfata File Explorer.

Source Tekrevue

 

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.