Microsoft planifică o nouă ediție a Windows 10, aparent numită “Windows 10 Lean”. Este de 2 GB mai mică decât o ediție obișnuită de Windows 10, cum ar fi Windows 10 Pro. Ediția Lean se spune că a fost proiectată pentru dispozitive cu mai puțina memroie de stocare și va fi oferită, în mod oficial, OEM-urilor pentru a fi utilizate în laptopuri și tablete de ultimă generație.

Noua ediție Windows 10 Lean a fost descoperită pentru prima oară de către utilizatorul Twitter, Lucan, care a găsit referințe în ultimul test Windows 10 lansat public (17650). Potrivit lui Lucan, Microsoft reduce nevoile de spațiu de stocare ale sistemului de operare prin eliminarea componentelor care nu sunt necesare pe dispozitive low-cost, cum ar fi Internet Explorer. Interesant, ca și în cazul imaginilor partajate, chiar dacă Registry Editor pare să fi fost eliminat.

Ca de obicei, Microsoft nu a dezvăluit nicio informație oficială despre ediția Windows 10 Lean. Între timp, conform unui raport Windows Central, SKU-ul următor va fi disponibil pentru dispozitivele cu stocare de 16 GB. Se spune că a fost proiectat în principal pentru a se asigura că aceste dispozitive primesc actualizări Windows. De obicei, utilizatorii de dispozitive low-end descarcă aplicații, medii și fișiere care împiedică actualizările Windows să obțină spațiul liber necesar pentru a face upgrade la viitoarele actualizări ale sistemului de operare. Microsoft intenționează să o repare cu ediția Lean.

Ediția Windows 10 Lean este similară cu cea a sistemului clasic Windows, “simplificată, astfel încât să se potrivească mai bine dispozitivelor cu spațiu de stocare intern mai mic”. În conformitate cu raportul, Windows 10 Lean nu va elimina suportul aplicațiilor vechi, ceea ce înseamnă că va avea în continuare suport complet pentru aplicațiile Win32. Nu face parte din sistemul de operare Windows Core și nu rulează pe Andromeda.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.