Cum arata un sistem de alarma in forma lui finala

V-ati intrebat vreodata cum arata un sistem de alarma? Aceasta intrebare cred a fost in capul vostru cel putin o data atunci cand ati vazut un sistem de alarma intr-un magazin sau intr-o locuinta. Curiozitatea ne omoara pe toti si vrem mereu sa stim si sa vedem lucruri pe care nu suntem obisnuiti sa le intalnim in fiecare zi. Sistemele de alarma sunt echipamente tehnologice foarte complexe ce au rolul sa ne ofere siguranta si protectie familiei noastre. Acestea sunt compuse din mai multe componente ce lucreaza in serie pentru a ne oferi o siguranta si un confort ridicat atunci cand plecam de acasa si sa nu mai stam cu grija la ceea ce se poate intampla.

Un sistem de alarma modern este de mai multe feluri. In functie de ceea ce ne dorim de la el, il alegem pe cel mai potrivit. Acest lucru se discuta in magazin, iar specialistii va vor recomanda sistemul de alarma potrivit pentru noile voastre. Insa indiferent de model, el este compus din aceleasi elemente.

Un sistem de alarma este compus din urmatoarele componente: centrala de alarma, tastatura, senzorii, sirena si o baterie externa de backup. Fara aceste componente nu putem spune ca avem un sistem de alarma deoarece sunt elemente de baza. In afara de acestea mai exista module, amplificatoare de semnal sau cabluri, insa acelea sunt optionale si se folosesc doar in cazuri speciale.

Daca te intereseaza sa cumperi sisteme de alarma sau alte echipamente de protectie si securitate precum sisteme de supraveghere video, SKUT.ro este magazinul ideal. Acestia iti ofera cele mai bune preturi si servicii moderne. Atunci cand comanzi, un specialist iti preia comanda si te ajuta cu sfaturi incat toate produsele sa fie compatibile. Toate produsele comercializate de SKUT.ro dispun de garantie iar dvs dispuneti returnarea produselor in 14 zile.

Fiecare componenta dintr-un sistem de alarma are un rol foarte important. Daca o componenta lipseste sau este defecta atunci intreg sistemul este compromis.
Sa luam spre exemplu centrala de alarma, creierul intregului sistem. Centrala este centrul sistemului de alarma, creierul, unitatea centrala de procesare. Centrala este baza. Ea este responsabila pentru cati senzori puteti monta, ea calculeaza semnalele de la senzori si trimite mai departe catre sirena etc. Daca centrala nu este buna atunci nici senzorii nu vor functiona corespunzator.
Senzorii despre care am discutat mai sus au mai multe forme si sunt pentru mai multe cauze. Cei mai comuni senzori sunt cei care detecteaza miscare si anume senzorii PIR sau senzorii de miscare. Acestia folosesc detectia de caldura pentru a identifica corpurile dintr-o anumita incapere. Acestia calculeaza cantitatea de caldura emanata de un corp si isi dau seama cand este un om sau un animal. Daca este un animal atunci nu vor declansa nici o alarma.

Urmatorii pe lista sunt senzorii de inundatie, de geam spart sau de gaz. Acestia se monteaza in locuri speciale precum baile in cazul senzorilor de inundantie, unde sunt tevi care se pot sparge, in bucatarie pentru senzorii de gaz unde se gateste si exista riscul de pierderi de gaze sau langa ferestre daca stiti ca sunt amplasate la intrarea in locuinta si se pot accesa usor.

Nu uita sa vizitezi magazinul online SKUT.ro daca vrei sa achizitionezi sisteme de alarma la cele mai bune preturi. Primesti produse cu garantie, asistenta post vanzare, drept de retur si posibilitatea de a testa produsele in showroom imediat cum le-ai cumparat. Specialistii sunt acolo sa te indrume si sa iti ofere cele mai bune sfaturi incat sa ai un sistem de nota 10 perfect functional.

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.