Noua serie de placi de baza Asus 100 cu chipset z170

Asus a lansat si in Romania noua serie de placi de baza Asus 100 cu chipset-ul Z170. Cei de la Asus au lucrat la toate aspectele la aceasta noua serie de placi de baza pentru procesoarele Intel Core, Skylake – un alt concept de design, tehnologii noi si promisiuni de performanta peste asteptari.

Leaderi pe piata inca din 2014, cu peste 1200 de premii pentru seria Z170, Asus trebuie sa se ridice la standardele inalte auto impuse. Noua serie de placi de baza merg pe sloganul BEST, pe care incearca sa il exemplifice. BEST inseamna Best Selling, Easy to use, Stable si Trusted.

Seria Asus 100 cu chipset z170 include 3 noi placi de baza: Deluxe, ROG si TUF, toate echipate cu tehnologia Asus Pro Clock, respectiv generator de frecventa pentru overclocking dedicat. Noile placi ASUS sunt dotate cu suport frontal UPD100W, conectori M.2., memorii DDR3, DDR3L ori DDR4 si porturi USB (type C si type A) de viteza pana la 10 Gb/s. Un aspect important pe care s-a pus accent in acesta serie este protectia la supratensiune si supracurent cu alimentare digitala si panou din otel inoxidabil. Toate modelele vin cu tehnologia LANGuard.

Pe modelul Asus Z170-Deluxe s-au concentrat cu adevarat tehnologiile inovative precum optimizarea in 5 timpi cu o combinatie de overclocking automat, control avansat al ventilatoarelor, profile de consum pe aplicatie, etc. Sistemul de racire cu apa este super performant si isi face treaba exact asa cum promite. Cardul Hyper M.2 suporta M.2 pana la 22110 si ofera in acelasi timp flexibilitatea de a instala aceste drive-uri departe de sursele de caldura. Pentru sunet s-a mers pe solutia Crystal Sound 3, cel mai bun sistem integrat audio din clasa sa. Pe partea de retea solutiile propuse sunt Intel Ethernet si Turbo Lan.

Pentru modelul dedicat de gaming ROG Maximus VIII Hero Asus a reinventat placa de sunet onboard folosind tehnologie special ESS ES9023P DAC si putere de pana la 2Vrms. Diferentele fata de placa de baza Deluxe vin din directia de aplicatii dedicate. Asus propune Overwolf ca o solutie pentru multitasking ingame cu o interfata intuitiva dar subtila ce se suprapune mediului de joc.

Keybot II este o alta tehnologie functionala care conecteaza tastatura cu sistemul intr-o maniera comparabila cu performantele celor mai pretentioase gaming keyboards existente pe piata.

TUF Sabertooth Z170 Mark 1 este cea mai durabila placa de baza din noua serie, echipata cu Thermal Armor, tehnologie care maximizeaza transferul de aer pentru racire rapida. Directia ventilatoarelor poate fi inversata pentru a curata placa de praf din interior. TUF Fortifier este placa ranforsata bine in spate, care rezista la greutatea placilor grafice masive si ventilatoarelor pentru CPU.

Placa vine si cu aplicatii exclusive TUF Detective care ofera informatii de sistem detaliate intr-o interfata intuitiva direct pe telefon sau tableta, fara ca PC-ul sa fie macar pornit si Thermal Radar care monitorizeaza temperaturile placii grafice si a altor componente de baza. O miscare inspirata a echipei de marketing Asus este micul detaliu care tine locul “ciresii de pe tort”, respectiv placuta de metal TUF badge, cu logoul TUF, realizata din metal ce poate fi purtat ca breloc sau de ce nu, in loc de dogtags, pe un lant.

Preturile pornesc de la 540 lei si ajung pana la 1500 de lei, in functie de model, astfel:

  • Z170-DELUXE – 1500 lei
  • Maximus VIII Hero – 1070 lei
  • Maximus VIII Gene – 1030 lei
  • Maximus VIII Ranger – 920 lei
  • Z170 PRO GAMING – 770 lei
  • Z170-A – 730 lei
  • Z170-K – 650 lei
  • Z170M-PLUS – 630 lei
  • Z170-P – 600 lei
  • Z170-P D3 – 540 lei

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.