Hour of Code (Ora de Programare) este cel mai mare eveniment de educație din istorie care-și propune să facă din programare un limbaj accesibil oricui și pune la dispoziție gratuit resursele necesare pentru oricine își dorește să isi descopere pasiunea pentru tehnologie sau sa invetele bazele programarii intr-un eveniment de ora.

Timp de 7 zile, între 5 și 11 decembrie, în toată țara se vor susține Ore de Programare cu ajutorul tutorialelor online puse la dispoziție gratuit pe website-ul ro.code.org. Traduse în peste 40 de limbi, acestea pot fi accesate în cadrul unui curs – cu susținerea unui profesor, sau individual – și pot fi lucrate atât pe computer, tabletă sau telefon, cât și offline, în cadrul unor activități de grup.

În fiecare an peste 400.000 de români s-au înscris și au participat la eveniment într-o săptămână.
Anul acesta, atât instituțiile școlare cât și companiile, se pot alătura evenimentului Hour of Code. Trebuie doar să vă înregistrați evenimentul pe hourofcode.com/ro/ro, sa alegeți o oră în perioada 5-11 decembrie și să vă bucurați de ceea ce puteți crea cu ajutorul tehnologiei! Mai mult decât atât, puteți organiza evenimente pentru copiii din medii defavorizare sau pentru angajații companiei dvs.!

“Cea mai mare parte a elevilor din România nu au niciodată șansa să descopere dacă le place sau nu acest domeniu pentru că nu sunt expuși la acest tip de activități. Pentru mulți informatica se rezumă la cursuri de Pascal sau C++. Dorim să le arătăm că astăzi, mediul digital și tehnologia înseamnă mult mai mult, înseamnă marketing, PR, big data analytics, graphic design, programare pentru medii precum: web, mobile, desktop, embedded, robotica sau networking iar lista e mult, mult mai lungă.” – Alin Chiriac, Founder & CEO, ADFABER.org

Companiile se pot alătura efortului de promovare a proiectului Hour of Code prin simpla direcționare 20% din impozitul pe profit catre ADFABER. Aceasta sumă va ajuta elevi din toată România să se apropie de tehnologie!

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.