Cum instalezi doua hard-uri sau un SSD si un HDD pe laptop?

Instalarea unui hard-disk suplimentar pe laptop este foarte utila nu doar pentru cresterea capacitatii de stocare, dar si pentru imbunatatirea acesteia in cazul in care se opteaza pentru SSD, ori pentru protejarea in fata uzurii.

In functie de configuratia din fabrica, unele laptopuri permit adaugarea simpla a unui HDD suplimentar, in timp ce altele necesita ceva mai mult de lucru. Unele laptopuri sunt deja prevazute cu spatiu pentru doua hard-disk-uri, ceea ce face foarte simpla adaugarea. Apoi, exista laptopuri care vin cu un HDD integrat si cu un drive suplimentar ce poate fi folosit fie pentru DVD ROM, fie pentru un HDD sau SSD.

In cazul in care laptopul nu vine cu un astfel de drive multifunctional, exista oricum posibilitatea de a transforma orice unitate optica standard CD/DVD in HDD. Chiar daca laptopul nu a fost gandit pentru acest lucru, putem totusi sa il adaptam. In momentul de fata, foarte putina lume mai foloseste inca DVD-uri sau CD-uri, asa ca putem renunta la aceasta unitate in favoarea unui SSD sau HDD. Un astfel de upgrade poate creste mai mult viteza de transfer si de lucru, precum si siguranta datelor.

Adauga doua hard-uri pe un laptop
In cele ce urmeaza vom trata situatia a treia, a unui laptop care nu este dotat direct cu doua spatii pentru HDD sau posibilitatea nativa de a adauga unul suplimentar. Trebuie sa mentionam faptul ca montarea unui HDD secundar pe un laptop aflat in garantie poate duce la pierderea acesteia, iar eventualele reparatii ar putea fi neacoperite de garantie. Verifica bine conditiile de garantie inainte sa te apuci de orice modificare.

Pentru a instala un al doilea HDD vom avea nevoie de un caddy de dimensiunile unitatii optice CD/DVD. Un caddy este un suport in care urmeaza sa fie montat HDD-ul propriu-zis si care se aseaza in spatiul unitatii optice CD/DVD. E important ca dimensiunile caddy-ului sa se potriveasca, iar conectorul sa fie la fel precum cel de la DVD-ROM/CD-Rom. Este foarte util, de asemenea, ca acesta sa fie alcatuit din metal si nu din plastic. Plasticul se incinge usor si se deterioreaza mult mai rapid decat metalul.

Asadar, instalarea unui hard suplimentar pentru laptop nu este foarte complicata. Chiar daca laptopul nu este dotat cu un spatiu pentru un astfel de SSD sau HDD, solutia este destul de simpla. Trebuie sa fii insa atent sa alegi un caddy potrivit pentru HDD-ul nou. Ai grija ca dimensiunile si conectorul sa fie compatibile cu unitatea optica CD/DVD a laptopului si ca suportul caddy este din metal.

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.