V-ati dorit macar o data sa faceti o plata prin orice retea de socializare si nu a-ti putut ? Sincer, eu mi-am dorit sa fac asta si nu numai o data. Dar, suntem in secolul 21, iar tehnologia evolueaza de la zi la zi. Acum ne putem bucura de plati prin reteaua de socializare WhatsApp sau o sa ne bucuram, asa cum spun cei de la Facebook. Acestia spun ca pana la sfartitul anului o sa putem face plati cu aplicatia WhatsApp.

Acum, sa nu va ganditi ca mergeti intr-un supermarket si o sa puteti plati produsele dorite cu aplicatia WhatsApp. Nu. Nu o sa puteti face asta, dar in schimb, puteti sa efectuati plati prietenilor dumneavoastra. Cei de la Facebook se asteapta sa extinda suportul pentru UPI, ( Unified Payment Interface ) pentru aplicatia de socializare WhatsApp. Aceasta informatie a fost transmisa de o persoana care este bine familiarizata cu aceste chestiuni.

WhatsApp este in discutii importante cu diferite banci si cu organizatii NPCI, pentru a sprijinii platile facute cu UPI prin aceasta aplicatie de socializare. Din cauza multor companii care sunt implicate in discutii pentru implementarea platilor UPI, aceasta caracteristica ar putea avea o usoara intarziere.

Cateva aplicatii precum, WeChat si Hike Messanger, suporta servicii de plati. Oricum, deoarece WhatsApp este cea mai mare retea sociala de mesagerie din lume, cu peste 1.2 miliarde de utilizatori activi, este normal ca aceasta sa isi rezerve timp pentru unele caracteristici si sa le lanseze atunci cand este momentul potrivit.

WhatsApp

Din demonstratiile facute inca din anul trecut, reiese ca aplicatii precum Paytm si MobiKwik, au avut o crestere astronimica in ceea ce priveste tranzactiile si utilizatorii acestora. Dar, dupa cum stim, nici una din aceste doua aplicatii nu au atati de multi utilizatori cum are WhatsApp. Obținerea sprijinului pentru un jucător omniprezent, cum ar fi WhatsApp, ar putea schimba dinamica pieței de plăți mobile.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.